Vučević predvodi PES u Andrijevici, Zenović u Budvi?

Dragana Vučević, aktuelna poslanica PES-a u Skupštini, bila je 2016. na listi DPS-a

28825 pregleda 82 reakcija 34 komentar(a)
Dragana Vučević, Foto: PES
Dragana Vučević, Foto: PES

Glavni odbor Pokreta Evropa sad odlučiće na današnjoj sjednici ko će biti nosioci lista te partije na izborima u Andrijevici i Budvi, gdje će ta partija nastupiti samostalno, saznaju “Vijesti”.

Predsjedništvo PES-a predložilo je Glavnom odboru da za nosioca izborne liste te partije na izborima u Andrijevci imenuje Draganu Vučević, aktuelnu poslanicu u Skupštini.

Vučević je ljekarka, specijalista porodične medicine. Ona je 2016. bila na listi DPS-a na lokalnim izborima u Andrijevici.

Predsjedništvo PES-a je za nosioca liste na izborima u Budvi predložio aktuelnog glavnog pregovarača Crne Gore sa EU, Predraga Zenovića.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je za 2. jun raspisao izbore za odbornike u Andrijevica, a u Budvi za 26. maj, nakon političke krize u tim opštinama.

Vlada je na sjednici 28. marta donijela odluku o raspuštanju Skupštine Opštine Andrijevica, uvela prinudnu upravu i imenovala Odbor povjerenika.

Prinudna uprava je uvedena jer se SO oglušila o zahtjeve Ministarstva javne uprave da lokalni parlament glasa o smjeni predsjednika Opštine Željka Ćulafića, predsjednika Skupštine opštine Mladena Đukića (Demokrate) i da u predviđenom roku donese strateški plan razvoja Opštine.

Grupa građana koja podržava lokalnu vlast je više od pola godine sprečavala održavanje sjednice na kojima je trebalo da budu smijenjeni čelnici opštine što je tražila opozicija na čelu sa DPS-om.

Odbornici SO Budva spriječili su uvođenje prinudne uprave koju je najavljivala Vlada donošenjem odluke o skraćenju mandata krajem marta. Vlada je od SO Budva tražila da privremeno udalji sa rada predsjednika Opštine Mila Božovića, koji je u pritvoru u Spužu, donese strateški plan razvoja Opštine i izabere najviše dva potpredsjednika Opštine.

Bonus video: