MUP otvorio novu imejl adresu u susret izborima u Budvi i Andrijevici

"Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način uvodi još jedan kontrolni mehanizam, u cilju transparentnog postupanja ovog Ministarstva u sprovođenju izbornog procesa, stvarajući preduslov za povećanje povjerenja građana i javnosti u izborni proces", saopštio je MUP

2115 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter.com/MupCg
Ilustracija, Foto: Twitter.com/MupCg

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su, uoči lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici, 26. maja i 2. juna, otvorili novu imejl adresu: izbori.prigovor@mup.gov.me .

Pojasnili su da će građani i zainteresovana javnost, slanjem upita na tu adresu, biti u prilici da postave pitanja u vezi sa vođenjem biračkog spiska, kao i sprovođenjem izbornog procesa u dijelu koji je u nadležnosti MUP-a.

Takođe, građani će putem navedene imejl adrese moći i da prijave eventualne nepravilnosti u vezi sa vođenjem biračkog spiska, odnosno izbornog procesa u dijelu nadležnosti MUP-a, a povodom raspisanih lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici.

"Upite na e-mail adresu, kao i eventulne prigovore, a povodom raspisanih lokalnih izbora u opštini Budva građani i zainteresovana javnost mogu na opisani način dostavljati do dana zaključenja biračkog spiska koji se vodi za opštinu Budva, odnosno do 15. maja 2024. godine, dok upite i prigovore vezane za lokalne izbore u opštini Andrijevica, mogu dostavljati do dana zaključenja biračkog spiska koji se vodi za opštinu Andrijevica, odnosno do 22. maja 2024. godine", saopštio je MUP.

Napominju da će nakon zaključenja biračkog spiska, a shodno dosadašnjoj praksi, građanima biti dostupan „Kol-centar“, odnosno jedinstveni broj 19820 koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način uvodi još jedan kontrolni mehanizam, u cilju transparentnog postupanja ovog Ministarstva u sprovođenju izbornog procesa, stvarajući preduslov za povećanje povjerenja građana i javnosti u izborni proces", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: