MANS: Smjena Ćalović Marković osveta za razotkrivanje kriminalnih poslova Đukanovića

"Odluka poslanika vladajuće većine da razriješi Vanju Ćalović Marković iz Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije nije ni malo iznenađujuća jer su odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku"
167 pregleda 9 komentar(a)
Vanja Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.07.2018. 15:14h

Odluka o razrješenju Vanje Ćalović Marković sa mjesta članice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) nije iznenađujuća, saopšteno je iz MANS-a.

"Odluka poslanika vladajuće većine da razriješi Vanju Ćalović Marković iz Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije nije ni malo iznenađujuća jer su odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku. Nakon najave Đukanovića da će zloupotrijebiti zarobljene institucije za obračun sa medijima i civilnim društvom, vjerujemo da je ovakva odluka Skupštine samo početak progona koji čeka sve kritičare ovoga režima. Đukanovic je to više puta jasno saopštio crtajući mete na novinarima i aktivistima nevladinog sektora. On sada sistemski čisti instutucije od bilo koga ko nije pod totalnom kontrolom i sve više uvodi otvorenu diktaturu", kazali su iz MANS-a.

Iz MANS-a je rečeno da je zato potpuno jasno da je smjena Ćalović Marković "osveta za razotkrivanje kriminalnih poslova Đukanovića i njegovog najbližeg okruženja, i pokušaj da se zaustavi borba protiv korupcije. "

"Ponovo poručujemo Đukanoviću i njegovim izvršiocima u zarobljenim institucijama da ćemo nastaviti da se beskompromisno borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, uprkos svim pritiscima kojima smo bili i kojima ćemo tek biti izloženi", kazali su iz MANS-a.

Bonus video: