URA: Marković aferu "Snimak" sa sjednica DPS-a preselio na sjednice Vlade

"Obećavamo javno da ćemo nakon što se u Crnoj Gori uspostavi legitimna i na ustavu zasnovana vlast, založiti za procesuiranje svih onih koji su učestvovali u ovim manipulacijama"
93 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2017. 11:32h

Premijer Duško Marković i Vlada kojom upravlja, na zadnjoj sjednici pred odlazak na godišnji odmor donijela je skandaloznu odluku koja otkriva karakter nelegitimnog režima, dodijelivši Opštinama Cetinje i Ulcinj po 300.000 eura pomoći iz državne rezerve, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Kako ističu postalo je "kristalno jasno da se u opštinama gdje će se održati loklani izbori prije nove godine, kupuje politička podrška".

"Čime je afera "Snimak" sa sjednica DPS-a preseljena na sjednice Vlade Crne Gore. Umjesto DPS- a sada Vlada poprima elemente organizovane kriminalane grupe, koja smišlja, planira i realizuje kupovinu glasova, konkretno u opštinama Cetinje i Ulcinj. Jasno je i zašto su i rebalansom budžeta tražili uvećanja budžetske rezerve, da bi iz iste linije finansirali izbore, umjesto da ona služi kao linija za vanredne situacije", navodi se u saopštenja.

Iz URA navode da je ovo "svojevrsni skandal", nastavak katastroflane politike "kupovine ljudskih duša" i trgovanja lošim životnim stadardom građana.

Ovim je Marković, kako je saopšteno iz URA, pokazao da može nadmašiti "neprevaziđenog Zorana Jelića kada je u pitanju glavna uloga u novoj epizodi "Snimka"".

"Prvo je politika DPS-a i njegovih satelita opelješila svaku opštinu u Crnoj Gori, dovela ih na prosjački štap, a sada im navodno velikodušno vraća donacijma iz budžetske rezerve i to isključivo pred izbore. Koliko nam je poznato na Cetinju i Ulcinju, na svu sreću, nije bilo nikakvih elementarnih nepogoda. Stoga namjera nije da pomognete jer ste to mogli uraditi i ranije, već je cilj kupovina glasova, stranaka i lidera. Pokret URA podsjeća da je Ministratvo finansija ranije odbilo da Opštini Ulcinj odobri novi kredit, zbog lošeg upravljanja javnim novcem. Sada je Marković odlučio da im pokloni sredstva kupujući na taj način Cungua i ostalu kamarilu kako za naredne lokalne izbore, tako vjerovatno i za predsjedničke. Strah od brutalnog poraza na Cetinju ih je prvo natjerao da četiri mjeseca pred izbore usvoje Zakon o prijestonici iako se on pominjao godinima, a sada da im omogući pomoć iz budžetske rezerve u iznosu od 295.000 eura, vjerovatno zbog "brige" za građane. Tek podsjećanja radi, Bogdanović i Cungu potpisnici su ugovora u aferi "Copyright" sa akterima budvanskih oragnizovanih kriminalnih grupa, pa stoga ne čudi sto Markovićeva Vlada ima poseban senzibilitet prema njima", navode iz URA.

Pokret URA vjeruje da ovaj "novoosmišljeni "budžetski udar"" neće pomoći DPS-u i satelitima da zadrže vlast u ovim opštinama.

"A obećavamo javno da ćemo nakon što se u Crnoj Gori uspostavi legitimna i na ustavu zasnovana vlast, založiti za procesuiranje svih onih koji su učestvovali u ovim manipulacijama. Založićemo se i da se ovakva djela, poznata kao produžena afera "Snimak" moraju tretirati kao oragizovani kriminal", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: