Đurić: Zaustaviti gradnju na gradilištu u Budvi sa koga se izliva blato u more i kazniti odgovorne

"Svjedoci smo da svakog dana pristiže veliki broj turista, koji da bi došli do Starog grada, prolaze pored bagera, mješalica, ispod kranova. Autobusima je onemogućeno da dovezu goste do hotela u zoni Starog grada. Šetalištem se uz automobile kreću i kamioni, koji prave gužvu i onemogućuju pješacima nesmetano kretanje", rekao je Đurić

4238 pregleda 5 komentar(a)
Đurić, Foto: URA
Đurić, Foto: URA

Pozivamo nadležne da reaguju zbog izlivanja blata sa gradilišta u more, saoštio je danas kandidat za odbornika sa liste "Drugačije" budvanskog odbora Građanskog pokreta URA na predstojećim izborima 26. maja Vladimir Đurić.

"Nastavlja se praksa prethodnih vlasti, gdje radovi na putnoj infrastrukturi u gradu, počinju pred sam početak turističke sezone. Pozivamo komunalnu inspekciju i policiju, ekološku i građevinsku inspekciju da hitno reaguju i zaustave gradnju na gradilištu sa koga se izliva blato u more i kazne sve odgovorne. Pozivamo i da se konzerviraju što prije svi objekti jer smo uveliko ušli u turističku sezonu", istakao je Đurić u saopštenju koje je dostavila URA.

On je naveo da je primjer ulica 22. novembar, koja danas kako je rekao izgleda kao scena iz apokaliptičnih filmova.

"Svjedoci smo da svakog dana pristiže veliki broj turista, koji da bi došli do Starog grada, prolaze pored bagera, mješalica, ispod kranova. Autobusima je onemogućeno da dovezu goste do hotela u zoni Starog grada. Šetalištem se uz automobile kreću i kamioni, koji prave gužvu i onemogućuju pješacima nesmetano kretanje", rekao je Đurić.

On je dodao da se ovim šalje loša slika Budve kao ozbiljne turističke destinacije.

"Izborna lista 'Drugačije' će se zalagati da svi radovi na važnim infrastrukturnim projektima počinju odmah po završetku turističke sezone, kako bi Budva početkom sljedeće sezone spremno dočekala prve turiste, koji žele u miru da provedu svoj odmor u našem gradu. Sigurni smo da građani i grad Budva neće zanemariti činjenicu da smo na vlasti imali suštu zamjenu, a ne istinske promjene. Zato je neminovno da građani podrže ljude koji žele drugačiju Budvu", zaključio je Đurić.

Bonus video: