DNP: Srbija i RS da zabrane ulazak Miloviću i svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu

Demokratska narodna partija smara da Andrej Milović treba da bude smijenjen sa funkcije ministra pravde

28700 pregleda 181 reakcija 88 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Izjava ministra pravde Andreja Milovića o "brzopletosti" i "nedržavotvornosti" ideje za glasanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu zaslužuje koliko danas da bude smijenjen, saopštila je Demokratska narodna partija (DNP).

"Na stranu što je to ideja i inicijativa premijera Spajića i poslaničkog kluba PES-a koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac", navodi se u saopštenju.

"Sudeći po Milovićevoj 'ekspertizi', počinjeni zločin u Srebrenici je mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj NDH gdje su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi. Finalno rješenje u NDH je bilo zasnovano na sljedeći način: 1/3 Srba ubiti, 1/3 Srba protjerati a 1/3 Srba pokatoličiti. I ovaj genocidni model Nezavisne Države Hrvatske počeo je da se primjenjuje prvi u pokorenoj Evropi, jer je do genocida u Babijem Jaru (Ukrajina) koji predstavlja uvod u Holokaust nad Jevrejima, došlo krajem septembra 1941. Naravno, i ovaj bivši Srbin iz Kuča (Andrej Milović), poznat po svojim vezama sa OKG i BIL licima o čemu je javnost upoznao i sef SPO Predrag Šuković, minimizira i povređuje sjećanje na stradanje srpskog naroda u NDH-a", dodaje DNP.

Pozvali su Srbiju i RS da Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju, kao i svima koji "podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu".

"Pošto smo uvjereni da premijer Spajić neće smijeniti ministra Milovića zbog njegovog skandaloznog stava o Jasenovcu, pozivamo nadležne organe Republike Srbije i Republike Srpske da Andreju Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju. I ne samo Miloviću, nego svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu. Za takve individue nema veće kazne od zabrane ulaska u Srbiju, ali i isključenja iz crkve, jer svi treba da budu svjesni kad bace kamen genocidnosti na srpski narod i SPC, onda moraju da znaju da će im biti uzvraćeno i od naroda i od crkve", navodi se u saopštenju.

Bonus video: