Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

"Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmjerena protiv hrvatskog naroda"

27586 pregleda 274 reakcija 136 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES

Poslanički klub Pokreta Evropa sad je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, poručio je generalni sekretar te stranke i potpredsjednik parlamenta Boris Pejović.

"Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama. Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmjerena protiv hrvatskog naroda. Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi. Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu. Zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smijemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo ljepšu budućnost", saopštio je Pejović.

Demokratska narodna partija je danas saopštila da je Predsjedništvo te stranke jednoglasno donijelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva. Iz DNP-a su kazali da je preduslov da uopšte razmatraju opciju dalje podrške Vladi usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

Bonus video: