Danilović poziva posljednji put: Lekić da podnese ostavku, a nakon njega ću i ja

"Ovu javnu ponudu činim u trenutku kada ogromna većina Demosa u svim naših strukturama snažno podržava politiku Izborne Skupštine, što mi čini čast, ali i svjestan činjenice da je predsjednik Lekić prenebregao obavezujuće rokove, ignorisao Statut i pokušava da izbjegne izborni proces", istakao je Danilović
65 pregleda 179 komentar(a)
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.07.2017. 12:08h

Uoči opet zakazane sjednice Predsjedništva Demosa u gotovo nevjerovatnom sastavu, a nakon osam mjeseci trajanja u sasvim drugačijem formatu, koje ima namjeru da mimo Statuta preuzima ingerencije drugih stranačkih organa ponavljam javno i posljednji put poziv gospodinu Miodragu Lekiću da podnese ostavku na mjesto predsjednika, a nakon njega ja ću uraditi isto i to odmah, saopštio je danas Goran Danilović, predsjednik Izvršnog odbora Demosa.

"Time bi naša zajednička odgovornost za stanje u Demosu bila okončana na moralan način. Umjesto suptostavljanja volji većine Glavnog odbora i ogromnoj većini naših opštinskih odbora gospodin Lekić treba da povuče korektan i mudar potez i da prestane da brani Demos od Demosa. Spreman sam i da potom ni jedan od nas dvojice ne učestvuje u unutarstranačkom izbornom procesu koji će se okončati izbornom Skupštinom zakazanom zahtjevom većine članova GO i planiranom za 27. avgust. Ja ću i u tom slučaju ostati član Demosa i dati punu podršku novom rukovodstvu Stranke koje bi se izabralo u stranačkoj proceduri. Ovu javnu ponudu činim u trenutku kada ogromna većina Demosa u svim naših strukturama snažno podržava politiku Izborne Skupštine, što mi čini čast, ali i svjestan činjenice da je predsjednik Lekić prenebregao obavezujuće rokove, ignorisao Statut i pokušava da izbjegne izborni proces", istakao je Danilović.

On je dodao da ukoliko i "ovaj poziv Lekiću bude odbijen, kao i prethodni, ćutanjem i nastavkom razbijanja Demosa kroz vrijeđanje stranačkih funkcionera, kao predsjednik IO Demosa, izabran na Skupštini, biće prinuđen da na statutaran način odlukama Izvršnog odbora brani dostojanstvo većine i obezbijedim unutarstranački izborni proces u svim segmentima".

Danilović je i 12. jula predložio Lekiću da istovremeno podnesu ostavke na stranačke funkcije.

Bonus video: