Spajić optužio Milovića da šuruje sa Milatovićem i rekao da ga se stidi

Predsjednik Vlade rekao da je siguran u ispravnost svoje odluke da predloži razrješenje ministra pravde

111780 pregleda 345 reakcija 179 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Milojko Spajić rekao je da je siguran u ispravnost odluke da Skupštini predloži razrješenje ministra pravde Andreja Milovića, optužujući ga za koordinisanu akciju sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Premijer tvrdi da je s tom odlukom Milovića upoznao prije njegovog javnog nastupa, na kojem je, između ostalog, optužio Spajića i njegovo okruženje da Crnu Goru i PES vode u ponor.

"Nakon što sam, kada su mi obaveze to dozvolile, ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skupštini predložim njegovo razrješenje. Sa tom odlukom, istini za volju, upoznao sam ga prije njegovog javnog istupa, što njegovu konferenciju za medije u konačnom čini običnom predstavom za javnost", rekao je Spajić.

On navodi da su razlog za to Milovićevi raniji nastupi u javnosti...

"...na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije".

Spajić je rekao da je u prethodnim mjesecima učinio sve da Milović, zbog njegovog, ali i ugleda 44. Vlade "poradi na ministarskom djelovanju, skladno povjerenju koje sam mu ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao".

"Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića", rekao je Spajić.

Dodaje da se kaže da "ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag".

"Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a. Posebno imam potrebu da istaknem, da od početka mandata Vlade istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade".

Spajić je poručio da Vlada kao i do sada mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima.

!Stoga ću, predlog za razrješenje ministra pravde shodno svojim ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva!, zaključio je Spajić.

Bonus video: