Vidić: Danilovgradska vlast zarad glasova radi stihijski i neplanski

"No, mogao je doći i treći i peti i deveti, ali svi predstavnici partije koja se odlikuje neodgovornošću, korupcijom, nepotizmom i nesposobnošću bili bi potpuno isti. Odlično bi se svi oni uklopili u brazdu koju su decenijama kopali u danilovgradskoj opštini"
105 pregleda 2 komentar(a)
Dragana Vidić, Foto: Demokrate
Dragana Vidić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 24.07.2018. 16:47h

Za par dana biće izabran još jedan predstavnik DPS-a da "usreći građanke i građane Danilovgrada". Ovaj prethodni je radio toliko loše da će budućem utoliko biti lakše, iako rezultati koje je u posljednjih godinu i po donio zdravstvu Crne Gore ne govore da će se proslaviti ni u fotelji predsjednika Opštine Danilovgrad, saopštila je odbornica danilovgradskih Demokrata, Dragana Vidić.

"No, mogao je doći i treći i peti i deveti, ali svi predstavnici partije koja se odlikuje neodgovornošću, korupcijom, nepotizmom i nesposobnošću bili bi potpuno isti. Odlično bi se svi oni uklopili u brazdu koju su decenijama kopali u danilovgradskoj opštini. A predizborna kopanja, rovarenja i krpljenje rupa su im uža specijalnost, i u tome im nema premca čak ni među njihovim kolegama iz drugih opština", kazala je Vidić.

Ona je kazala da su se vlasti "na sva zvona hvalili" da su u uređenje obale ispod gradskog mosta uložili na stotine hiljada eura, da bi deset dana pred izbore "naprasno krenuli u realizaciju rekonstrukcije mosta" u okviru kojeg su "prekopali dobar dio onoga što su prethodno izbetonirali i uredili".

Ovo, kako tvrdi Vidić, pokazuje jedno, da u cilju "ubiranja glasova i održavanja na vlasti sve rade stihijski i neplanski, kao da su uzimali lekcije od Svetozara marovića i njegove gradnje po Budvi".

"Da ne bude zabune, most Radovan Pavićević odavno je bio zreo za renoviranje. Međutim, ovakva 'na vrat, na nos' predizborna rekonstrukcija, osim što je prosula desetine hiljada eura novca građana koje su prethodno bile uložene u uljepšavanje obale, s vremena na vrijeme uzrokuje potpuno nepotrebne gužve u saobraćaju. Kolona automobila, tako, zna da zakrči put i onima koji ne žele da pređu na drugu obalu Zete, a sve zbog sistema jednosmjernih ulica koju je, opet protivno volji Danilovgrađana, uvela DPS vlast. Da imalo pameti stanuje u glavama opštinskih zvaničnika, donijeli bi odluku da makar privremeno izmijene i vrate režim saobraćaja na nekadašnji, koji nije, kao danas, bio zapetljan u čvor bez ikakvog smisla", poručuje Vidić.

Primjetno je, dodaje ona, da su putokazi koji sa kružnog toka na magistrali Podgorica - Nikšić skreću i kroz grad usmjeravaju autobuse do puta za Ostrog i dalje vidni, iako autobusi ne mogu da pređu preko improvizovanog mosta, te da je svakodnevno moguće gledati kako se turisti izlažu neugodnosti da ulaze u grad, spuštaju se do mosta i onda se vraćaju na magistralu Podgorica-Nikšić. "Što bi jedan od vozača rekao: što nam priređujete ovaj nalijevo krug bez ikakve potrebe?".

"Demokrate će, naročito sada kada smo postali najjača opoziciona partija u lokalnom parlamentu, biti tu da ukažemo na besmislene potezi ovdašnje vlasti, koji samo nepotrebno troše novac građana, ali i da nudimo rješenja, koja se od nas i očekuju", zaključila je Vidić.

Bonus video: