Milović: Podrška SAD u formiranju pravosudne policije

"Formiranje pravosudne policije ima za cilj podizanje nivoa bezbjednosti u sudnicama i pravosudnim ustanovama, što će doprinijeti povećanju povjerenja građana u pravosudni sistem"

1739 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo pravde
Foto: Ministarstvo pravde

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, sastao se sa predstavnicima Američke službe maršala (US Marshal Service) kako bi razgovarali o unapređenju bezbjednosti u pravosudnom sistemu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, u okviru sastanka, predstavljena je ideja o formiranju pravosudne policije, koja bi bila zadužena za obezbjeđenje sudskih objekata, zaštitu sudija, tužilaca i drugih učesnika u pravosudnim procesima.

Milović je, piše u saopštenju, istakao da je formiranje specijalizovane pravosudne policije od ključne važnosti za efikasniju zaštitu pravosudnih institucija i lica koja učestvuju u pravosudnim procesima.

"Formiranje pravosudne policije ima za cilj podizanje nivoa bezbjednosti u sudnicama i pravosudnim ustanovama, što će doprinijeti povećanju povjerenja građana u pravosudni sistem. Ministar Milović je izrazio zahvalnost predstavnicima Američke službe maršala na podršci i iskustvima koje su podijelili, naglašavajući da će ova saradnja biti od velikog značaja za implementaciju sličnih standarda u našoj zemlji", saopšteno je.

Milović maršali
foto: Ministarstvo pravde

Američka maršalska služba (USMS), dodaje se u saopštenju, je jedna od najstarijih i najcjenjenijih federalnih agencija za sprovođenje zakona u Sjedinjenim Američkim Državama koja djeluje u sklopu Ministarstva pravde Sjedinjenih Država, a osnovana je 24. septembra 1789. godine.

Bonus video: