Dajković: Da je Vučić dao izjavu poput hrvatskog ministra, tlo se ne bi smirivalo danima od NVO-a i opozicije

Dajković je ocijenio da je pomenuta izjava direktno miješanje u unutrašnje prilike u Crnoj Gori, ali i nipodaštavanje stotina hiljada nevino stradalih žrtava u Nezavisnoj državi Hrvatskoj

8978 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Slobodna Crne Gora
Vladislav Dajković, Foto: Slobodna Crne Gora

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković oštro je osudio izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gorana Grlića-Radmana o Rezoluciji o Jasenovcu, ali i o, kako je dodao, predlogu izglasavanja inicijative o Božićnom ustanku.

Dajković je u saopštenju dostavljenom medijima ocijenio da je pomenuta izjava direktno miješanje u unutrašnje prilike u Crnoj Gori, ali i nipodaštavanje stotina hiljada nevino stradalih žrtava u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, te istakao da se "tlo ne bi smirivalo danima" od nevladinih organizacija i opozicije da je sličnu izjavu dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Imajući u vidu da su ministri aktuelne crnogorske Vlade, ali i prethodnih Vlada vrlo agilno i promptno reagovali na mnogo bezazlenije izjave o zaštiti srpskih interesa u Crnoj Gori, a koje su dolazile sa zvaničnih adresa iz Beograda, smatram da MVP mora uputiti Protestnu notu Vladi Republike Hrvatske zbog nesmotrenih izjava njihovog ministra.

Najzad, da je nekim slučajem predsjednik bratske Republike Srbije Aleksandar Vučić dao izjavu poput ove koju je dao ministar Radman-Grlić tlo se ne bi smirivalo danima zbog raznih NVO organizacija, 'intelektualaca' i crnogorske opozicije", kazao je Dajković.

On je dodao da je ovo prilika da crnogorske vlasti pokažu da im Srbija, pa i predsjednik Vučić, nisu jedine političke mete i jedini trn u oku.

Povodom izjave Grlić-Radmana ranije danas se oglasio i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević

"Đe ste premijeri, predsjednici i ministri da reagujete danas na Grlić-Radmana. Dabogda se brodom 'Jadran' vratio u Hrvatsku i još ga častite Herceg Novi usput, pošto su nam Prevlaku već uzeli", napisao je Knežević na X-u.

Bonus video: