Đeljošaj bodrio Albaniju u Njemačkoj, Dajković ga pita da li je bio dio "antisrpskog hora" sa tribina

Potpredsjednik Vlade na Evropskom prvenstvu u fudbalu

41153 pregleda 89 reakcija 85 komentar(a)
Fotografija koju je objavio Đeljošaj, Foto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb
Fotografija koju je objavio Đeljošaj, Foto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb

Potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj bodrio je danas fudbalsku reprezentaciju Albanije, na utakmici te ekipe i Hrvatske, na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Đeljošaj je objavio fotografiju iz Hamburga, gdje se igrala utakmica, kao i snimak sa tribina.

"Kako je dobro biti Albanac", napisao je on na Fejsbuku, uz fotografiju sa navijačkim šalom.

Snimak koji je objavio Đeljošaj
Snimak koji je objavio Đeljošajfoto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković upitao je Đeljošaja da li je bio dio "antisrpskog hora" sa tribina.

"Cijeli civilizovani svijet je danas imao prilike da vidi necivilizovano, varvarsko i neljudsko navijanje navijača Hrvatske i Albanije tokom utakmice Evropskog prvenstva. Umjesto da navijaju za svoje reprezentacije, te da ih bodre u duhu fer-pleja, desetine hiljada Albanaca i Hrvata su uglas vrištali 'ubij Srbina' i 'Srbe na vrbe'. Postavljam pitanje potpredsjedniku crnogorske Vlade Niku Đeljošaju: da li ste i vi bili dio ovog antisrpskog hora, imajući u vidu da ste zaogrnuti albanskom zastavom pratili pomenutu utakmicu sa tribina", saopštio je Dajković.

"Znajući za vaše prethodne stavove u kojima ste iskazali zahvalnost NATO paktu za 'Humanitarnu intervenciju', kako ste nazvali zločinačko bombardovanje naše zemlje, pitam se da li je i ovo današnje necivilizovano navijanje za vas zapravo bilo pojanje hora Bečkih dječaka? Najzad, postavljam pitanje premijeru Milojku Spajiću: Zašto nemate reakciju na ovakvo antisrpsko djelovanje Nika Đeljošaja, posebno imajući u vidu da ste svi skočili kao opareni zbog pogrešne interpretacije riječi gradonačelnika Nikšića, Marka Kovačevića? Nadam se da će duh vaših predaka ipak reagovati kroz vas, te da ćete osuditi ovo sramno skandiranje navijača Albanije i Hrvatske", zaključio je Dajković.

Bonus video: