Zirojević: Odgođeno saslušanje Spajića i Šaranovića, Laković da podnese ostavku

"Nakon duže od dva mjeseca čekanja kontrolnog saslušanja premijera i ministra unutrašnjih poslova, sjednica je otkazana. Ministar je u Njujorku, 'prečim obavezama', a Parlament i Odbor za bezbjednost na koljenima"

11933 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da se održi kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministar unutrašnjih poslova Danila Šaranovića odgođena je, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

On je, u objavi na društvenoj mreži Iks, objavio skrinšot Viber grupe Skupštine Crne Gore na kojem se vidi obavještenje da je sjednica odgođena.

"Nakon duže od dva mjeseca čekanja kontrolnog saslušanja premijera i ministra unutrašnjih poslova, sjednica je otkazana. Ministar je u Njujorku, 'prečim obavezama', a Parlament i Odbor za bezbjednost na koljenima", napisao je Zirojević.

Dodao je da najmanje što predsjednik Odbora Miodrag Laković može da uradi nakon odgađanja sjednice "je da podnese ostavku i da rukovođenje Odborom prepusti nekom ko to može bolje da radi".

"Kako je to nekad lijepo uradio sa pozicijom šefa kluba poslanika PES-a! Iako mu je zamjena u potpunosti nedostojna", zaključio je Zirojević.

Kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu, povodom imenovanja vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, bilo je zakazano za 26. jun.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković (PES) rekao je sredinom aprila, odgovarajući na pitanje poslanika Nikole Janovića (DPS) da su tražili od Vlade izjašnjenje i Vlada se izjasnila.

"Poslat je saziv, određen je datum...", rekao je Laković koji nije precizirao datum kada će biti održano saslušanje.

Datum je saopštio poslanik GP URA Filip Adžić.

"Mislio sam da je tehnička greška da je neko za 26. jun zakazao kontrolno saslušanje i onemogućio da građani čuju što će premijer i ministar saopštiti. Da li je to greška ili je saslušanje zaista zakazao za 26. jun kada ono neće imati nikakvog smisla", pitao je Adžić koji je podsjetio da je konkurs za direktora policije u toku i da će do tada možda biti izabran novi direktor policije.

Janović je podsjetio da je 29. marta na Odboru za bezbjednost i odbranu donijeta jednoglasna odluka za kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića.

"S obzirom da do danas nemamo informaciju kada će biti to saslušanje, pitam predsjednika Odbora Miodraga Lakovića da li su se konačno stekli uslovi da ti ljudi dođu i da razjasnimo tu situaciju, s obzirom da su bile teške međusobne optužbe među njima. Ništa nam ne znači kontrolno saslušanje iduće godine, već sada", rekao je Janović u parlamentu.

Laković je rekao da su datum morali usaglastiti sa obavezama Spajića i Šaranovića. “Imate priliku da Vladu pitate i na premijerskom satu početkom maja, pa sve što je hitno možete tada pitati”, poručio je Laković i dodao da je moguće da će poslanici imati i dodatnu argumentaciju koja će koristiti za saslušanje, jer će se možda završiti i neki upravni sporovi.

Bonus video: