Žarko Radišević predsjednik OO Crnogorske u Podgorici

„Samo promjenom politike svi zajedno možemo izaći na takav politički put”, kazao je Radišević
245 pregleda 6 komentar(a)
Žarko Radišević, Foto: Crnogorska
Žarko Radišević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 22.07.2017. 10:22h

U Podgorici je juče formiran Opštinski odbor Crnogorske. Za predsjednika OO Crnogorske Podgorica izabran je Žarko Radišević, dok je za njegovog zamjenika izabran Ivan Blažević.

Radišević je istakao da Crnogorska, kao nova stranka na političkoj sceni Crne Gore, sebe vidi kao isključivo opozicionu stranku i da, baš iz tog razloga, Crnogorska predlaže građanima Crne Gore novi politički put koji ne smije biti put žrtve, već put pobjednika.

„Samo promjenom politike svi zajedno možemo izaći na takav politički put”, kazao je Radišević i dodao: „Naše zalaganje za ustavni patriotizam, jer iznad svega volimo i poštujemo svoju domovinu, može biti zajednički imenitelj svim građanskim snagama, kojim se moramo suprotstaviti nacionalistima i kvazipatriotama koji svojim političkim djelovanjem Crnu Goru vode u propast”.

„Razlika je samo u tome što bi nacionalisti to uradili sada i odmah, odnosno kad god im se za to ukaže prilika, a kvazipatriote to rade na duže staze procesom prelivanja državnog bogatsvta u svoje džepove”, kazao je Radišević.

„Očekujemo od naših članova, sadašnjih i budućih, da će pravilno shvatiti ovu našu političku poruku jer je Crnoj gori potrebna nova politika i nova energija koje moraju obesmisliti zablude vremena u kom živimo”, istakao je Radišević i naglasio da će Crnogorska istrajati na tom novom političkom putu uvjerena da će u vremenu pred nama imati saradnike koji prepoznaju izazove pred kojima se svi zajedno nalazimo.

Bonus video: