Rakočević: Vučelić nekorektno i bez pokrića reklamirala navodne povrede Statuta

"Smatram da je vrlo nekorektno od gđe.Vučelić da svoje stavove, pa i držanje koje zauzima dok ih prezentuje, bira kao haljinu iz ormara, u zavisnosti od prilike do prilike"
89 pregleda 116 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 21.07.2017. 16:17h

Potpredsjednik Izvršnog odbora (IO) Demosa Aleksandar Rakočević kazao je da preporučuje članici IO Demosa Maji Vučelić da "radi svoj posao savjetnika jedog od odbora, za koji je, inače, plaćena, i da se oglasi na temu za koju je zadužena, a da nimalo pristojan i nimalo kolegijalan rečnik uvreda ostavi onima koji su i nju nerijetko znali da povrijede kao ženu i političarku."

On je reagovao na današnje saopštenje članice Izvršnog odbora Demosa Maje Vučelić, koja je kazala da Goran Danilović, kao predsjednik Izvršnog odbora Demosa, ne može sazivati Skupštinu partije, niti to može činiti navodna većina Glavnog odbora jer Statut takvo „tijelo“ ne prepoznaje.

"Prisustvovao sam sjednici IO, glasali smo, sve usvojili tropetinskom većinom, i sada mi zaista nije jasno šta nije jasno gđi. Maji Vučelić. Nimalo uvredljiva na toj sjednici, naprotiv, u današnjem saopštnju za medije je osjetno razgoropađena i nastavlja, na žalost, negdje dogovorenu političku mantru vrijeđanja predsjednika IO i svih funkcionera koji su za održavanje Skupštine stranke, kao najvišeg statutarnog, programskog i izbornog tijela Demosa. Smatram da je vrlo nekorektno od gđe.Vučelić da svoje stavove, pa i držanje koje zauzima dok ih prezentuje, bira kao haljinu iz ormara, u zavisnosti od prilike do prilike. Jer, ko je prisustvovao pomenutom sastanku IO a danas pročitao njeno reagovanje za medije, može samo da zaključi da je jedna gđa.Vučelić na sjednici IO iznijela par statutarnih nedoumica, (na koje je dobila i precizne odgovore) dok je, sasvim druga gđa. Vučelić, danas u medijima, ovako nekorektno i bez pokrića, selektivno reklamirala navodne povrede Statuta. Preporučujem gđi Vučelić da radi svoj posao savjetnika jedog od odbora, za koji je, inače, plaćena, i da se oglasi na temu za koju je zadužena, a da nimalo pristojan i nimalo kolegijalan rečnik uvreda ostavi onima koji su i nju nerijetko znali da povrijede kao ženu i političarku. Nepristojnošću i medijskom agresijom se ne uči politički zanat, niti stiče ikakav drugi izuzev psovački kredibilitet", rekao je Rakočević.

Bonus video: