PzP: Frontmen "Beogradskog sindikata" u pravnom timu Nebojše Medojevića

"Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi montirani politički proces protiv Medojevića, sa fabrikovanim optužbama da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca", rekao je advokat Dimović
482 pregleda 20 komentar(a)
Feđa Dimović, Foto: Pokret za promjene
Feđa Dimović, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 09.07.2017. 10:39h

Beogradski advokat Feđa Dimovića koji je i frontmen grupe "Beogradski sindikat" zastupaće predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića u sudskom procesu i podizanja optužnice od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a vezano za slučaj pranja novca, saopšteno je danas iz PzP.

"Velika mi je čast da obavijestim javnost da sam se uključio u odbranu Nebojše Medojevića, kao njegov advokat i dio njegovog pravnog tima. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi montirani politički proces protiv Medojevića, sa fabrikovanim optužbama da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. 29. juna 2017. godine glasovima vladajuće većine Skuptina Crne Gore ukinula je poslanički imunitet Medojeviću, a na zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji nije prezentovao ni jedan jedini konkretan dokaz protiv mog branjenika", istakao je Dimović, saopšteno je iz PzP.

On je dodao da je interesantno da i nakon oduzimanja imuniteta, Medojević još uvek nije formalno okrivljen.

"Što samo dokazuje da je ovo progon, a ne krivični postupak. U pitanju je odmazda za veliku hrabrost koju ovaj čovjek pokazuje u svojoj borbi protiv autoritativnog režima u Podgorici, čiji su pojedinci ujedno i pripadnici "Balkanske konfederacije organizovanog kriminala", koja godinama razara institucije i ukida slobode i ljudska prava građana u Srbiji i Crnoj Gori. Svi mi koji koji danas branimo Nebojšu, branimo ideal slobode i potrebu da živimo u normalnom demokratskom društvu, u kome će vladati zakon, a ne sila i kriminal", kazao je Dimović.

Bonus video: