DF: Zvaćemo za svjedoke Đukanovića i Ruse koji su mu dali novac, a nisu ni Šišmakov ni Popov

"Svi znamo da je državni udar i izmišljen da Milo Đukanović ne bi vraćao Rusima pare"
28 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Luka Zeković
Demokratski front, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.07.2017. 10:05h

Sa zadovoljstvom konstatujemo da je Demokratska partija socijalista (DPS) svojim nemuštim saopštenjem, poslije dugog boravka u jazbini, priznala da je Milivoje Katnić samo hipnotisani janičar sultanata Mila Đukanovića, koji Katnićem upravlja iz svog penthausa u Dubaiju, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DF su dodali da će na suđenju za slučaj "državni udar" za svjedoka predložiti predsjednka DPS Mila Đukanovića i Ruse koji su kako tvrde iz DF Đukanoviću dali novac, a ne radi se ni o Eduardu Šišmakovu ni o Vladimiru Popovu.

Šišmakov, Popov i još 12 osoba se terete da su na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori prošle godine htjeli da nasilno promijene vlast u Crnoj Gori, zauzmu institucije sistema i likvidiraju bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Iz DF su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS iz kojeg je rečeno da "lideri DF kukaju jer ne mogu jednom sedmično na raport u Rusiju".

"Nakon fijaska s obavezujućim uputstvom, od kojeg se Katnić neće povratiti, njegovu hajkačku ulogu preuzela je grupica anonimusa iz lopovske družine DPS, koja se, u strahu od konačnog obračuna, kuraži štancujući jeftina saopštenja, kao menažerija u potpalublju broda koji tone. Do mozgova tih anonimusa ne dopire šta to znače hrabrost, jedinstvo i odlučnost DF-a da sopstvenim životima brani vlastita uvjerenja. Poznato je da je ta skupina bezličnih iz DPS dosad izdala i prodala svakog, na koga je prst uperio Milo Đukanović. A sad te moralne amebe misle da baš one mogu DF-u dijeliti lekcije o čojstvu i junaštvu, a da nikad nijesu znale šta znači ni jedno ni drugo. Uostalom, sva Crna Gora je imala direktnu priliku da vidi kako su te "moralne gromade" nedavno u Skupštini patosirane, i intelektualno masakrirane od poslanika DF. Zato se Katnić i sprema da zatraži nova ukidanja imuniteta ne bi li bar donekle ublažio duševne boli isfrustiranih poslanika DPS, koji se još ne povratiše od fijaska u direktnom sučeljavanju u Parlamentu", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da za razliku od svog šefa i predsjednika DPS Mila Đukanovića, poslanici DPS su se bar pojavili u Skupštini, iako svjesni da su žrtvovani pioni, kao bombaši samoubice, koji su uspješno raznijeli jedino sami sebe.

"Dok se kukavica od njihovog šefa skriva po Bliskom Istoku izbjegavajući suočavanje s DF. Pošto je Vesna Medenica (predsjednica Vrhovnog suda - prim. Vijesti online) obećala direktan televizijski prenos suđenja za državni udar, biće nam nemjerljivo zadovoljstvo da za svjedoka predložimo Mila Đukanovića, jedinog koga je Rusija finansirala, i to sa najmanje 300 miliona eura, i zbog čije izdaje sad za kaznu poslanici DPS borave u nužnicima transfer-zone ruskih aerodroma. Vjerujemo da će dokazana kukavica od Đukanovića smoći snage da se pojavi kao svjedok na javnom suđenju za državni udar. I da se neće skrivati iza DPS-specijalke Suzane Mugoše, jer svi znamo da je državni udar i izmišljen da Milo Đukanović ne bi vraćao Rusima pare. Naravno, na suđenju planiramo da za svjedoke predložimo i Ruse, koji su Đukanoviću dali novac, a nijesu ni Šišmakov ni Popov", poručili su iz DF.

U saopštenju DF se navodi da za razliku od čitavog DPS, DF je slobodno putovao i na Istok i na Zapad i nikog nije prevario.

"I nikakva oduzimanja pasoša liderima našeg saveza ne mogu zaustaviti suočavanje Đukanovića i njegove lopovske družine s pravdom, koja će ih ubrzo sustići. U DPS su već morali naučiti da sloboda nije u pasošu, nego u hrabrosti i odlučnosti da se brane vlastita uvjerenja. A kad već to dosad nijesu naučili, ostaje im njihov oprobani recept: bjekstvo za Beograd, i potom hitno odricanje od crnogorskog državljanstva", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: