URA: Cetinje na pjenu od ponora

“Koristimo ovu priliku da iskažemo solidarnost sa našim sugrađanima koji žive u predjelu Donjeg polja, Grude i centra grada, ali i da ukažemo na višedecenijski problem sa kojim se suočavaju. Osim neprijatnih mirisa koji često znaju biti nepodnošljivi, strah od epidemije je nešto što znatno otežava njihov život i čini ga nespokojnijim"
4 komentar(a)
URA cetinje, Foto: URA
URA cetinje, Foto: URA
Ažurirano: 08.07.2017. 08:21h

Članovi Opštinskog odbora URA Cetinje, obišli su crnu ekološku tačku Cetinja – ponor na Donjem polju i podsjetili na višegodišnja predizborna lažna obećanja gradske i državne vlasti da će riješiti ovaj problem.

Oni navode da vrlo dobro znaju nesposobnost lokalne uprave da riješi mnogo jednostavnije probleme pa zato apeluju na Ministarstvo održivog razvoja i turizma da reaguje u što kraćem roku.

“Koristimo ovu priliku da iskažemo solidarnost sa našim sugrađanima koji žive u predjelu Donjeg polja, Grude i centra grada, ali i da ukažemo na višedecenijski problem sa kojim se suočavaju. Osim neprijatnih mirisa koji često znaju biti nepodnošljivi, strah od epidemije je nešto što znatno otežava njihov život i čini ga nespokojnijim.”

Iz odbora pokreta URA u Prijestonici tvrde da je neodgovornost i nesposobnost lokalne uprave nešto što je primjetno na svakom koraku, a da u prilog toj tvrdnji govore propali tender za izradu projektne dokumentacije za sanaciju ponora, kao i svakodnevni zahtjevi, molbe, urgencije i protesti kako građana tako i političkih partija i nevladinih organizacija.

“Stoga pokret URA sa Cetinja ovaj apel upućuje direktno Ministarstvu održivog razvoja i turizma u nadi da će reagovati u što kraćem roku i tako spriječiti potencijalno širenje zaraze sa ekološke crne tačke Cetinja”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: