SDP: Vujanović u 15. godini neustavnog mandata zaustavlja vlasnika DPS u gaženju institucija

"Poslanik Medojević je jasno saopštio da je spreman da se odazove pozivu pravosudnih organa pa se nesmetano vođenje postupka ne može dovesti u pitanje"
5 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.07.2017. 13:23h

Socijaldemokratska partija (SDP) pozdravlja obraćanje Filipa Vujanovića povodom pokušaja hapšenja poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, saopštio je danas Ivan Vujović, član Predsjedništva SDP.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.

"Napkon u 15. godini svog neustavnog mandata predsjednik počinje da obavlja svoje ustavne dužnosti na zaustavljanju vlasnka DPS u gaženju institucija države. Poslanik Medojević je jasno saopštio da je spreman da se odazove pozivu pravosudnih organa pa se nesmetano vođenje postupka ne može dovesti u pitanje. Cilj postupka je da se u zakonitom postupku dođe do istine a ne da pritvaranje bude mjera političkog progona, kako se nameće utisak kroz pojedine izjave nadležnih a posebno kroz postupanje marionetske skupštine. Budući da je svima jasno da je vlasnik DPS-a najavio hapšenje opozicionih lidera biće sad poučno vidjeti reakciju DPS na ustavno ponašanje Vujanovića", istakao je Vujović.

On je dodao da je od parlamentarnih izbora pa preko Nikšića jasan je cilj - širenje straha i stvaranje atmosfere sukoba.

"U takvom hroničnom vanrednom stanju građani bi zaboravili na udar na njihov standard, povećanje PDV, ukidanje naknada, nove namete kroz veće cijene vode, struje, energenata. Zaboravili bi i na slučaj Limenka, Telekom, KAP i brojne druge afere, a zaboravio bi se i skandal oko slučaja Marović. Biće operetski interesantno da li će Vlasnik DPS kroz partijsko saopštenje optužiti Vujanovića kao sto su prije nekoliko dana, kako samo oni znaju, pokušali oklevetati Krivokapića (Ranko krivokapić, predsjednik SDP - prim. Vijesti online). Sada očekujemo da DPS ponovi kako je interesantno analizirati Vujanovićevu ulogu u zaštiti Nebojše Medojevića i ostalih iz DF. Upravo zahvaljujući Filipu, Medojević i ekipa i dalje imaju pasoše i jednom sedmično putuju u Rusiju, ili u Srbiju, po nove instrukcije od svojih nalogodavaca i finansijera. Ne znamo da li će šef DPS isto reći za Vujanovića, jer mu ne bi bio prvi put da u deset dana radikalno promijeni mišljenje", rekao je Vujović.

Po njegovim riječima, yažnije od tragikomičnosti DPS je da slučaj Medojevića jasno pokazuje da u DPS vlada očigledna pogubljenost.

"Čak i Vujanović uviđa gdje vodi poliitka sukoba i podjela. Vrijeme DPS autokratije se neumitno bliži kraju kad se i Vujanović okuražio da to javno iskaže", zaključio je Vujović.

Bonus video: