Danilović: Stanković da omogući Medojeviću da se brani sa slobode

"Mora biti dokazana krivica Nebojše Medojevića da bismo zaćutali - do tada je nevin"
15 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.06.2017. 16:58h

Ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ne bi postupio u slučaju Nebojše Medojevića kao i u slučajevima poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića - izdao obavezujuće upustvo i omogućio da se lider parlamentarne stranke brani sa slobode, saopštio je danas Goran Danilović, zamjenik predsjednika Demosa.

"On je čak osumnjičen "za manje djelo", a da ne govorimo koliko je pojedinaca i cijelih firmi osumnjičeno za milionske pronevjere i nalazi se na slobodi. Vjerujem i nadam se da VDT nema nikakve dodatne informacije koje se sada kriju od javnosti, a zbog kojih je odlučio da prećuti ovaj slučaj. Nisam ničim i nikome dužan solidarnost po svaku cijenu ali jesam pravdu i pravičnost. Dužan je da je brani i traži i Ivica Stanković. Mora biti dokazana krivica Nebojše Medojevića da bismo zaćutali - do tada je nevin. Do tada smo dužni poštenom i istom odnosu prema svima koji su osumnjičeni. Na današnji dan su nam na slobodi očigledni kriminalci, ubice i lopovi. Zato, ili nam recite zašto se ovako postupa i ima li nešto što javnost ne zna ili isti aršin pravde i opravdanja primijenite i za onoga koji govori glasnije i u ime mnogih građana", napisao je Danilović na svom fejsbuk profilu.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je ranije danas da je policija upala u Medojevićev stan. Forenzičari su takođe ranije danas ušli u prostorije PzP.

Medojević je osumnjičen za pranje novca, a poslanici vladajuće većine juče su izglasali da mu se ukine Medojeviću po zahtjevu Specijalnog tužilaštva. Njegove kolege su ostale sa njim u poslaničkom klubu "da ga brane od hapšenja".

Bonus video: