Podrška Medojeviću, Pak: Ukidanje imuniteta je skandal

"Odluka Skupštine Crne Gore protiv poslanika Medojevića je skandal! Nije u skladu sa statusom NATO članice i države koja je u pregovorima za priključenje EU", napisala je Pak
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2017. 10:26h

Članica predsjedništva Evropske Narodne Partije (EPP) i predsjednica žena EPP Doris Pak (CDU) i specijalni izaslanik Vlade Njemačke za OEBS i poslanik Bundestaga Gernot Erler (SPD) uputili su podršku funkcioneru Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću.

Pak je ocijenila da je ukidanje imuniteta Medojeviću skandal.

"Odluka Skupštine Crne Gore protiv poslanika Medojevića je skandal! Nije u skladu sa statusom NATO članice i države koja je u pregovorima za priključenje EU", napisala je Pak na Tviteru.

Erler je u pismu izratio zabrinutost za sudbinu Medojevića.

"Parlament u Podgorici je sinoć ukinuo imunitet predsjedniku partije Pokret za Promjene i, što začuđuje u ustavnom sistemu sa podjelom vlasti, odmah odobrio hapšenje svog kolege. Specijalni državni tužioc Katnić do sada nije pružio ni jedan dokaz za svoje optužbe. Pri hapšenju ovog poslanika, kaže Erler, briga o budućnosti opozicionog političara mora biti povećana. I u ime Društva za Jugoistočnu Evropu Erler, njemački savezni poslanik, saopštava da će njemačka javnost, koja polaže nade u nezavisnost crnogorskog pravosuđa, ovaj slučaj pratiti sa osobitom pozornošću", saopšteno je iz Pokreta za promjene čije je Medojević predsjednik.

Bonus video: