Specijalno tužilaštvo: Ne prisluškujemo Medojevića i druge poslanike

"U konkretnom slučaju mjere tajnog nadzora primjenjivane su prema drugom licu, osumnjičenom u ovom predmetu, a sa kojim je komunicirao poslanik Medojević, što jasno proizilazi iz Zahtjeva koji je dostavljen Skupštini", kaže se u reagovanju Specijalnog tužilaštv
10 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2017. 09:20h

Specijalno državno tužilaštvo negiralo je tvrdnje saopštene tokom jučerašnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore da su u slučaju poslanika Nebojše Medojevića primjenjivane mjere tajnog nadzora.

"Netačno tumačeći Zahtjev za odobrenje da se protiv poslanika Skupštine Crne Gore može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor, poslanici Aleksandar Damjanović i Nebojša Medojević su saopštili da se poslanici prisluškuju, što nije tačno", kaže se u reagovanju.

Navodi se da Specijalno državno tužilaštvo od formiranja nije primjenilo mjere tajnog nadzora ni prema jednom poslaniku, sudiji, tužiocu, advokatu.

"U konkretnom slučaju mjere tajnog nadzora primjenjivane su prema drugom licu, osumnjičenom u ovom predmetu, a sa kojim je komunicirao poslanik Medojević, što jasno proizilazi iz Zahtjeva koji je dostavljen Skupštini", kaže se u reagovanju Specijalnog tužilaštva.

Ističe se da su tokom skupštinskog zasjedanja iznijete su i druge netačne tvrdnje, poput navodnog citiranja Glavnog specijalnog tužioca "da će vezati ili sputati Medojevića".

"Glavni specijalni tužilac javno poziva Medojevića i bilo koga drugog, ko iznosi slične tvrdnje, da saopšte pred kim je i kad Glavni specijalni tužilac nešto slično izjavio", kaže se u reagovanju.

Bonus video: