Glavni odbor SNP odlučuje o sazivanju kongresa

Za dnevni red predloženi su i odluka o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP-a, odnosno o kriterijumima, broju i načinu utvrđivanja predstavnika za Osmi kongres partije
51 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: Facebook.com
SNP, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.06.2017. 07:55h

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) danas bi trebalo da usvoji odluku o sazivanju Osmog kongresa stranke.

Na prethodnoj sjednici, održanoj sredinom juna, Glavni odbor je konstatovao ostavku predsjednika partije Srđana Milića.

Na sjednici u nedjelju će se, kako je saopšteno, otvoriti unutarpartijski postupak za predlaganje predsjednika SNP-a, članove Glavnog i Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predstavnike Osmog kongresa.

Za dnevni red predloženi su i odluka o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP-a, odnosno o kriterijumima, broju i načinu utvrđivanja predstavnika za Osmi kongres partije.

Glavni odbor razmatraće i odluke o postupku predlaganja i načinu izbora članova Nadzornog odbora i članova Statutarne komisije, kao i Predlog rokovnika najvažnijih aktivnosti koje je neophodno realizovati za pripremu Osmog kongresa.

Predložena je i analiza o realizovanim aktivnostima i rezultatima na lokalnim izborima u Herceg Novom, kao i odluke o popuni članova Glavnog odbora SNP-a.

Grupa od 52 funkcionera SNP-a pozvala je na poštovanje partijskog Statuta i jedinstvo svih koji idejno pripadaju toj stranci, ocjenjujući da je dosadašnji lider, Srđan Milić, katastrofalnim vođenjem doveo SNP do gašenja.

Oni ocjenjuju da je zakazivanje 26. sjednice GO SNP, koja je posljedica prethodne, takozvane “elektronske” sjednice, definitivno pokazalo da je ta partija dovedena na najniže grane od svog postojanja.

Bonus video: