Vujanović: Između Crne Gore i Srbije nema otvorenih političkih pitanja

"Naš je zajednički zaljučak da afirmišemo zajedničke projekte u oblasti putne infrastrukture i energetskih kapaciteta, koji su velika šansa za razvoj boljeg ekonomskog ambijenta i standarda građana"
90 pregleda 19 komentar(a)
Filip Vujanović, Aleksandar Vučić, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Aleksandar Vučić, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 24.06.2017. 11:00h

Naš je strateški cilj, interes i opredjeljenje da budemo članica NATO-a i Srbija to razumije kao unutrašnje pitanje Crne Gore, izjavio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, poslije razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je kazao i da Crna Gora razumije odluku o vojnoj neutralnosti zvaničnog Beograda.

"Mi moramo, u okviru prijateljskih odnosa, da doživljavamo naše razlike u bezbjednosnoj strukturi. Razumijemo neutralnost Srbije, doživljavajući to kao pitanje suvreniteta i potreba Srbije. I u razlikama koje treba da razumijemo i tretiramo kao potrebu poštovanja jedni drugih, ne nalazimo sjenku naših odnosa. Srbija će prema NATO-u voditi politiku koja je u najboljem interesu njenih građana", rekao je Vujanović, prenosi RTS.

On je istakao da je razgovor sa Vučićem afirmisao bliske i prijateljske odnose dvije države, sa fokusom na ekonomske teme.

"Naš je zajednički zaljučak da afirmišemo zajedničke projekte u oblasti putne infrastrukture i energetskih kapaciteta, koji su velika šansa za razvoj boljeg ekonomskog ambijenta i standarda građana", rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, sa Vučićem je dogovoreno da se kroz zajedničke aktivnosti koriste evropski fondovi, Berlinski proces i da je to najbolji model da se u uslovima osjetljivih političkih odnosa države fokusiraju na ekonomiju.

"Između Srbije i Crne Gore nema otvorenih političkih pitanja", zaključio je Vujanović.

Bonus video: