Bošković se nije sastao sa Gular: Zbog ostavke propao susret

Gular je podnijela ostavku zbog istrage o navodnoj zloupotrebi sredstava Evropskog parlamenta, jer, kako je kazala, ne želi da ona naškodi naporima predsjednika Francuske Emanuela Makrona da očisti politiku od korupcije
102 pregleda 4 komentar(a)
Silvi Gular, Emanuel Makron, Foto: Reuters
Silvi Gular, Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2017. 06:37h

Do dogovorenog susreta ministra odbrane Predraga Boškovića sa francuskom koleginicom Silvi Gular juče nije došlo, zato što je ona samo nekoliko sati ranije podnijela ostavku.

“Političke okolnosti u Francuskoj anulirale su planirani susret Boškovića sa dosadašnjom ministarkom odbrane Francuske, Silvi Gular, koja je dala ostavku,” saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Gular je podnijela ostavku zbog istrage o navodnoj zloupotrebi sredstava Evropskog parlamenta, jer, kako je kazala, ne želi da ona naškodi naporima predsjednika Francuske Emanuela Makrona da očisti politiku od korupcije.

Bošković se juče sastao sa predstavnikom Ministarstva odbrane za međunarodnu saradnju Iberom L'Ebralijem.

Tema razgovora bile su mogućnosti unapređenja saradnje ove dvije zemlje u oblasti odbrane, posebno u sektoru modernizacije opreme Vojske Crne Gore.

“L'Embrali je kazao da će francusko Ministarstvo odbrane pružiti, kao i do sada, svu podršku Crnoj Gori i Vojsci Crne Gore u daljoj modernizaciji i spremnosti, kako bi na najbolji način odgovorila novim zahtjevima koji je očekuju kao NATO članicu,” saopšteno je iz Ministarstva poslije posjete.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostora za intenziviranje odbrambene saradnje dviju zemalja, te izrazili spremnost za jačanje odnosa ova dva ministarstva u predstojećem periodu.

On je u okviru trodnevne posjete Francuskoj posjetio Le Burže, najveći vazduhoplovni sajam u svijetu, na kojem je posebnu pažnju posvetio na helikoptere, radare, bespilotne letjelice, kazali su iz Ministarstva.

Među onima koji su bili na sajmu je i ministarka u ostavci.

Bonus video: