Knežević: Katnić po instrukcijama Đukanovića i Pažina već formirao predmet protiv Lukšića

Da Milivoja Katnića zbilja interesuju finansijske malverzacije i zloupotrebe položaja, smatra predsjednik DNP, onda je trebalo Lukšića da sasluša u vezi "čuvenog prebacivanja iz državnog trezora jednog miliona jedanaest puta Prvoj premijerovoj banci".
100 pregleda 9 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.06.2017. 14:04h

Da je specijalni državni tužilac običan instrument obračuna u rukama Mila Đukanovića protiv političkih protivnika i konkurencije u sopstvenim redovima najbolji je dokaz poziv Igoru Lukšiću od strane tužilaštva da u svojstvu svjedoka bude saslušan u slučaju “Primorka“, smatra predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjedništva Demokratskog fronta, Milan Knežević.

"Znajući metod rada Specijalnog državnog tužioca da od svjedoka u toku jednog dana, protivno Zakonu o krivičnom postupku, odmah možeš postati osumnjičeni i okrivljeni, neće me začuditi da Igoru Lukšiću bude određeno zadržavanje makar 72 sata. Tako bi Đukanović automatski eliminisao mogućnost Lukšićeve kandidature za predsjednika za koju ovaj ima podršku u određenim krugovima međunarodne zajednice," navodi Knežević.

Da Milivoja Katnića zbilja interesuju finansijske malverzacije i zloupotrebe položaja, smatra Knežević, onda je trebalo Lukšića da sasluša u vezi "čuvenog prebacivanja iz državnog trezora jednog miliona jedanaest puta Prvoj premijerovoj banci".

"Ali bi to podrazumijevalo da se onda saslušaju Milo i Aco Đukanović, makar najmanje u istom svojstvu kao Igor Lukšić. I makar se braća Đukanović branila ćutanjem svakom bi bilo jasno da je Lukšić tih jedanaest miliona evra uplatio po nalogu višestrukog povratnika na mjesto premijera. Međutim, Milivoje Katnić je po instrukcijama Mila Đukanovića i Zorana Pažina već formirao predmet protiv Igora Lukšića koji će prerasti u sudski proces ukoliko ovaj odluči da se kandiduje za predsjednika," dodaje on.

Uz to, kako navodi, "kao fanatizovani golootočki ideolozi i isljednici," kod Lukšića će sistematski stvarati nepodnošljivu maniju gonjenja da svakog trenutka može biti uhapšen, "dok će oni u nekim blindiranim jazbinama u prisustvu zvijezda Granda ispijati viski i smijati se kako su ga elegantno eliminisali."

Uostalom, dodaje Knežević, Lukšić i Roćen veoma dobro znaju kako su im Milo Đukanović i Duško Marković objavili telefonske pozive koje su imali sa Darkom Šarićem.

"A sad je uslijedio i poziv koji se ne odbija od Milivoja Katnića koji po njegovom poznatom metodu: “Ajde dođi da završimo ovo časkom i da ideš kući kod familije” već konstruiše optužnicu koju će njegovi omiljeni novinari plasirati u udarnim terminima “Minut - dva”. Ovo su tek fragmenti “vladavine prava” u kojoj se u DPS klanu, uz svesrdnu pomoć Milivoja Katnića čisti teren za nesmetanu Đukanovićevu kandidaturu u maju 2018. Zato ga, uprkos svim neslaganjima koje sam imao i imam sa Igorom Lukšićem, pozivam da se javno odupre najavljenoj hajci i upre prstom u Đukanovića kao glavnog nalogodavca svih finansijskih pohara u Crnoj Gori," kazao je Knežević.

Kako je rekao predsjednik DNP, ukoliko Lukšić pristane da mu Milivoje Katnić napiše sporazum o priznanju krivice, "neka zna da će mu natovariti i paljenje solitera u Londonu."

"A onda, ako šef poželi, može sa nanogicom učestvovati u Đukanovićevoj izbornoj kampanji kao primjer da zločin i kazna doprinose jedinstvu u DPS-u," zaključio je član predsjedništva Demokratskog fronta.

Bonus video: