Vujanović odlikovao direktora Aleksandrijske biblioteke

Iz Vujanovićevog kabineta saopšteno je da je crnogorski predsjednik odlikovao Serageldina cijeneći njegov lični doprinos promociji vrijednosti Crne Gore i spremnost na uspostavljanju saradnje Aleksandrijske biblioteke sa Nacionalnom Bibliotekom Crne Gore „Đurđe Crnojević“
71 pregleda 5 komentar(a)
Serageldin Orden, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Serageldin Orden, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 14.06.2017. 11:56h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović odlikovao je direktora Aleksandrijske biblioteke Ismaila Serageldina Ordenom crnogorske zastave prvog stepena.

Iz Vujanovićevog kabineta saopšteno je da je crnogorski predsjednik odlikovao Serageldina cijeneći njegov lični doprinos promociji vrijednosti Crne Gore i spremnost na uspostavljanju saradnje Aleksandrijske biblioteke sa Nacionalnom Bibliotekom Crne Gore „Đurđe Crnojević“.

Serageldin, koji je i predsjedavajući Izvršnog vijeća svjetske digitalne biblioteke, za rad u iskorijenjavanju siromaštva i borbi protiv netolerancije nagrađen je brojnim odlikovanjima, među kojima Ordenom izlazećeg sunca japanskog cara i francuskim Ordenom legije časti.

Navodi se da je Vujanović iskazao visoko poštovanje za ukupni doprinos Serageldina promovisanju mira i afirmaciji tolerancije u svijetu.

"Saopštio je posvećenost Crne Gore očivanju i unapređenju društva tolerancije, kao i afirmaciji multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Istakao je da je Crna Gora privržena politici dobrosusjedske saradnje i da je pouzdan partner regionalnih inicijativa i organizacija", kaže se u saopštenju.

Serageldin je, kako se navodi, ocijenio neophodnim dalji snažan angažman na politici mira u međunarodnim odnosima i sprečavanju svih formi netolerancije.

"Konstatovao je da je Crna Gora dobar primjer u regionu i šire kao država posvećena civilizacijskim vrijednostima i opredjeljena za politiku mira i tolerancije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: