SNP: Ulcinjska vlast ponovo demonstrira selektivnost

Iz ulicnjskog SNP-a dodaji da im je veoma čudno da "nadobudni čuvari ulcinjske arhitekture, ne reaguju iako im se sve dešava ispred nosa"
0 komentar(a)
Ulcinj divlja gradnja, Foto: SNP
Ulcinj divlja gradnja, Foto: SNP
Ažurirano: 12.06.2017. 13:53h

Ulcinjska vlast ponovo je demonstrirala selektivnost, odnosno dvostruke aršine kada je u pitanju nelegalna gradnja, zbog čega nadležni pravosudni organi treba da provjere moguće koruptivne radnje, saopšteno je iz ulcinjskog SNP-a.

"Možda po malo naivno, poslije skandaloznog rušenja sprata na kući Sreta Pekića i reakcije javnosti koja je bila dosta žestoka, s obzirom da naša sredina nije baš prepoznata kao neka u kojoj ima viška građanske hrabrosti, ponadali smo se da će selektivnost i dvojni aršini bahatih pojedinaca iz ulcinjske vlasti bar na trenutak napraviti pauzu. Međutim, desilo se sasvim suprotno. Lokalni vlastodršci - predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu (FORCA) i predsjednika Skupštine Ljoro Nrekić (DPS), nastavljaju po starom, pojačavajući intenzitet skandaloznih dešavanja u Ulcinju.Iako je predsjednik SO Ulcinj prije desetak dana javno objavio zabranu obavljanja građevinskih radova na teritoriji Opštine za vrijeme turističke sezone, neposredno poslije toga je počela izgradnja objekta na Pristanu, koji svojim gabaritima i izgledom prevazilazi sva do sada naruživanja u našoj opštini. Investitor je gospodin Husić, koji već dugo živi u Americi", kazali su u SNP-u.

Oni su podjetili i da je Husić bliski srodnik predsjednika Opštine gospodina Cungua.

"Mislimo da ove informacije, o kojima građani već uveliko pričaju, treba da provjere nadležni organi, a sasvim je moguće da se ovdje radi o korupciji u velikom obimu, što i jeste specijalnost ulcinjske vlasti.Inače, ko bi i kome dozvolio da gradi objekat tih gabarita na mjestu kojim se onemogućava da se sa bilo kojeg mjesta u glavnoj ulici vidi more. Ono što je lako primijetiti jeste da se terase tog objekta nalaze iznad jedine putne komunikacije kroz Potok, koja je već ionako napadnuta sa svih strana onima kojima je prisvajanje tuđeg najunosnije zanimanje. O spratnosti ovog objekta ne treba da trošimo riječi, jer je očito da investitor nema namjeru da se na ovome zadrži. Moglo bi se desiti da osokoljen onima koji su mu za ovo dali podršku, pomisli da je za njega samo nebo granica", kazali su u SNP-u.

Iz ulicnjskog SNP-a dodaji da im je veoma čudno da "nadobudni čuvari ulcinjske arhitekture, ne reaguju iako im se sve dešava ispred nosa".

"Izgleda da oni reaguju samo onda kad se drzne neko ko ne pripada njihovim političkim idejama i njihovim interesnim lobijima.Ovih dana predsjednik opštinske komisije za izdavanje u zakup državnog zemljišta za postavljanje privremenih objekata, gospodin Lunji, svoju stručnost i odgovornost prema poslu, demonstrira izgradnjom drvenog objekta na putnoj infrastrukturi, neposredno ispred porodične kuće. Ta ulica je već godinama snažno napadnuta od uzurpanata i u njoj već ionako postoji previše problema da se saobraćaj uopšte obavlja, pa umjesto da problem pokušaju da riješe, nadležni ga usložnjavaju.Ali, ovi kojima je bahaćenje metod rada vjerovatno idu sa onim, neprimjerenim civilizovanim društvima – može mi se. Plašimo se da ovim i ovakvim ponašanjem rizikujete i nešto što bi moglo ostaviti i trajne posledice na naš grad. A to bi, svakako, bilo neoprostivo, sa gledišta kako mi mislimo da treba da funkcioniše lokalna zajednica, naročito ona koja zbog svog nacionalnog sastava, u svakom trenutku treba da pokaže maksimalni senzibilitet", kazali su u SNP-u.

Bonus video: