Medojević: U Skupštini sjede sužnji i poslušnici Đukanovića

Predsjednik Radničke partije Dragan Radović kazao je da su se "skupili ispred Skupštine da podrže Medojevića u borbi protiv diktatora, okupatora, mafijaša, reketaša, kamataša i sektaša"
152 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2017. 17:39h

Par stotina građana okupilo se na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore u znak podrške funkcioneru Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću. Protest, koji je počeo oko 13 časova završen je u nakon sat i po.

U Skupštini se trenutno održava sjednica Administrativnog odbora, na kojoj se raspravlja o zahtjevu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića o ukidanju imuniteta Medojviću.

"U Skupštini sjede sužnji, agenti službe i poslušnici Mila Đukanovića", rekao je Medojević.

Dodao je da policija brani lopove i švercere cigareta.

"Ja sam taj koji njih u policiji treba da nauči šta je pranje novca i organizovani kriminal, ali oni su krenuli na nas. Doći ćce do formiranja prelazne vlade i do fer izbora i šta ćcete tada? Katnić je zlostavljao i terorisao po Konavlama. Pare se peru preku Ubovica, preko Geneksa, to vi znate, ali ne smijete tamo da idete, Katnić ne smije jer mu je Zoran Lazović pobratim", rekao je Medojević.

On se zahvalio Orhanu Šahmanoviću iz Bošnjačke stranke što je došao da ga podrži.

Predsjednik Radničke partije Dragan Radović kazao je da su se "skupili ispred Skupštine da podrže Medojevića u borbi protiv diktatora, okupatora, mafijaša, reketaša, kamataša i sektaša".

Jovana Medojević iz mladih PZP-a rekla je poslanicima "da je Medojević ono što oni nisu - obraz Crne Gore".

Među okupljenima su funkcioneri DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović.

Tu su i funkcioneri Demokratske Crne Gore Vladimir Čađenović, Neven Gošović, Velizar Kaluđerović, Danilo Šaranović i Zdenka Popović, kao i potpredsjednica SNP Danijela Popović.

Građanski aktivista Marko Milačić je kazao da "Medojevića bi da hapse ne zbog njegovog pranja prljavog novca već zbog toga što režim želi da pere svoju biografiju".

Vojin Vuletić iz Partije udruženih penzionera i i invalida pozdravio je i "vozače iz DF-a koji su u zatvoru".

Nikola Bajčetić iz PZP-a je kazao da želi da opomene kolege iz opozicije koji nisu došli da podrže Medojevića da zapravo podržavaju Milivoja Katnića "koga treba hospitalizovati".

Funkcioner DF-a Andrija Mandić koji je izašao sa sjednice Administrativnog odbora rekao je okupljenima da je predsjedništvo DF-a donijelo odluku da dio poslanika ode na Odbor.

"Tim činom nismo narušili bojkot, to je samo odbrambreni čin. Sva namjera Katnića je da Medojevića smjesti u zatvor kako se ne bi konstituisala nova većina. Iza ovoga zla stoji ime Mila Đukanovića, Duška Markovića, Milivoja Katnića i Vesne Medenice. Uvijek je u Crnoj Gori najviše građana stradalo u međusobnim sukobima, mi to ne želimo", kazao je Mandić.

On je poručio onima "koji ćeraju DF" da prestanu "jer zlo može donijeti samo zlo".

"Batina ima dva kraja", rekao je Mandić.

Mladen Bojanić iz pokreta Otpor beznađu je kazao da je svima jasno da je montirana optužnica protiv Medojevića nastavak spirale diktature.

Potpredsjednica Radničke partije Željka Savković je rekla da je došla konačno politički i da ovo što će reci ne smije razbiti proteste majki.

"Kada vidimo sve predsjednike opozicionih partija jednog pored drugog, voljeli se ili ne voljeli, to je napredak Crne Gore", rekla je Savković.

Galerija

Bonus video: