Katić na čelu opštine HN: Markoviću se ne sviđa saradnja s vlašću koja nije njegova

Katić je istakao da će prioritet nove vlasti biti ekonomski oporavak grada, uvođenje Bolnice Meljine u sistem javnog zdravlja, revizija rada organa lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, racionalizacija broja izvršilaca, infrastrukturno opremanje grada...
4 komentar(a)
Stevan Katić, Foto: Slavica Kosić
Stevan Katić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.06.2017. 12:56h

Stevan Katić iz Demokratske Crne Gore danas je izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi.

Za njega je od 31 prisutnog, glasalo 20 odbornika (Demokrate, DF, SNP, SDP-URA, Novska lista i Građanska lista za Herceg Novi), dok je 11 odbornika DPS i SD bilo uzdržano.

"Za nama je vrijeme političkog avanturizma naših prethodnika", kazao je Katić nakon polaganja svečane zakletve i poručio da se više ne smije dozvoliti da se degradira funkcija predsjednika Opštine kako je to urađeno prethodne dvije godine.

"Svjestan sam i činjenice da se mnoge stvari u gradu neće moći realizovati bez vlasti sa državnog nivoa, misleći prije svega na loše privatizacije u našem gradu, zatim Morsko dobro, školstvo, zdravstvo, ali želim sa ovog mjesta jasno da im poručim da će buduća lokalna uprava stalno insistirati na rješavanju ovih problema i da nećemo imati razumijevanja za opstrukcije koje bi evenetualno dolazile sa državnog nivoa, tako da će u tom slučaju lokalnu samoupravu Herceg Novog sa mnom na čelu imati kao najvećeg protivnika", poručio je Katić.

Komentarišući izjavu premijera Duška Markovića u izbornoj kampanji u Herceg Novom , Katić je rekao da zna "da se premijeru ne sviđa da sarađuje sa lokalnom vlašću koja nije njegova, ali bez obzira na njegove predizobrne želje, Herceg Novi je dobio vlast koja će raditi u interesu svh građana, odnosno vlast koja neće građane svrstavati na njihove ili naše, vlast koja se neće zasnivati na podjelama vać pobjedama i vlast koja se neće rukovoditi ličnim, već isključivo interesima grada".

Katić je istakao da će prioritet nove vlasti biti ekonomski oporavak grada, uvođenje Bolnice Meljine u sistem javnog zdravlja, revizija rada organa lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, racionalizacija broja izvršilaca, infrastrukturno opremanje grada, izrada i usvajanje strategije razvoja grada i prostorno planske dokumentacije, značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta.

Novi predsjednik opštine je poručio da će imati svkodnevnu komunikaciju sa građanima koji će moći da ga upoznaju sa problemima mjesta u kome žive.

Nakon sjednice SO, Katić je novinarima kazao da će nakon "ozbiljne pripreme grada za turističku sezonu", uslijediti revizija dosadašnjeg rada lokalne uprave i javnih preduzeća i ustanova, a nakon dobijenih podataka trtebalo bi da uslijedi racionalizacija broja zaposlenih.

Katić je bio kategoričan da će kadrove u budućoj lokalnoj samoupravi, birati na osnovu njihove stručnosti, znanja i kvalifikacija.

"Depolitizacija će biti trannsparentna, odnosno postojaće komisije koje će odlučiti ko od kandidata svojim kvalifikacijama i propozicijama konkursa ispunjava uslove za određeno radno mjesto", kazao je Katić i demantovao navode pojedinih medija, da će nova vlast u Herceg Novom, na mala vrata na čelne funkcije u Opštini i javnim preduzećima postaviti politički podobne kadrove, što je, kako je navedeno i sastavni dio koalicionog sporazuma.

Ekonomista, bio rukovodilac u lancu benzinskih pumpi, bavi se porodičnim biznisom u turizmu

Stevan Katić rođen je u Herceg Novom 1980. godine. Diplomirani je ekonomista, a uskoro završava i postdiplomske magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Završio je Školu demokratskog rukovođenja. Radio je kao rukovodilac u lancu benzinskih pumpi, gdje je za svoj rad nagrađivan više puta, kao i u organima lokalne samouprave Opštine Herceg Novi na mjestima načelnika Službe zaštite i spasavanja i potpredsjednika Opštine. Posljednjih godina se uspješno bavi privatnim porodičnim poslom u turizmu. Biran je za odbornika Skupštine opštine Herceg Novi u dva navrata. Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi i član Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

Bonus video: