"DRŽAVU MOGU MIJENJATI SAMO ONI KOJI JE VOLE I POŠTUJU"

Ivančević: Vrijeme je za demokratsku izgradnju Crne Gore

On je dodao da u današnjoj Crnoj Gori populizam zamjenjuje zakone javnog poretka, a emocije i strasti potiskuju argumente zdravog razuma
129 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 29.05.2017. 08:17h

Sada kada je i formalno okončan prijem Crne Gore u NATO alijansu i time udaren najznačajniji pečat na crnogorsku nezavisnost, pravo je vrijeme da se okrenemo samima sebi i učinimo sve da Crnu Goru učinimo boljim mjestom za život nego što ona danas jeste, kazao je predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević.

"Za početak je važno okrenuti leđa onim političkim snagama koje već dugo vuku Crnu Goru unazad, ne dozvoljavajući joj da se izgrađuje kao demokratski uređeno društvo. Budućnost Crne Gore svakako da nijesu one političke strukture koje bi je uništile, kad god im se za to ukaže prilika, a ni one koje se sa njom poistovjećuju, držeći je pritom u čvrstom koristoljubivom zagrljaju", kazao je on.

On je dodao da u današnjoj Crnoj Gori populizam zamjenjuje zakone javnog poretka, a emocije i strasti potiskuju argumente zdravog razuma.

"Iz ovakvog stanja stvari se mora i može izaći jasnom patriotskom politikom, okrenutom dobru države i društva u cjelini. Od države sa partijskim institucijama moramo izgrađivati jake, stabilne, odgovorne i profesionalne državne institucije koje nikada više neće dozvoliti sopstvene zloupotrebe. Samo jake i nezavisne državne institucije mogu biti garancija sveukupnog društvenog razvoja i ukupnog napretka države", rekao je Ivančević.

Predsjednik Crnogorske je kazao da niko više i nikada ne smije sebe poistovjećivati sa državom jer država je najveće i najznačajnije dobro svih nas koji je volimo i poštujemo.

"Ni Sveti Petar Cetinjski, ni Petar II, ni knjaz Danilo, a ni kralj Nikola nijesu bili Crna Gora jer ona je uvijek bila viša od svakog pojedinca ili partije, koliko god oni bili veliki i značajni. Za današnje prilike, svi moramo shvatiti da ni DPS nije Crna Gora jer ona pripada isključivo svima onima koji je, iznad svega, vole i poštuju i koji je bolju, bogatiju i uređeniju žele ostaviti svom potomstvu. Mi iz Crnogorske smatramo da građanska opozicija Crne Gore mora izgrađivati svoj patriotski odnos prema državi jer dolazi vrijeme kada će biti manje značajno protiv čega smo, već - za što smo? Mora se najzad shvatiti da Crnu Goru mogu mijenjati samo oni koji je vole i poštuju. Za nas dileme nema, mi smo za demokratski uređenu Crnu Goru", zaključio je Ivančević.

Preporučujemo za Vas