DF: Žrtva Duška Jovanovića tjera na odlučnost u borbi protiv režima

„U toj borbi za slobodnu Crnu Goru jasno je koliko svim hrabrim ljudima nedostaje Duško Jovanović. I njegova žrtva u borbi za takvu Crnu Goru treba da natjera na odlučnost u borbi protiv režima sve one koji su se iz raznih razloga pokolebali i koji smatraju da slobodu Crnoj Gori može da donese neko sa strane“
160 pregleda 8 komentar(a)
DF Duško Jovanović, Foto: Facebook
DF Duško Jovanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.05.2017. 11:56h

Demokratski front je obilježio godišnjicu ubistva nekadašnjeg direktora i glavnog i odgovornog urednika „DAN-a“, Duška Jovanovića, paljenjem svijeća na mjestu gdje je ubijen.

"Do danas, odgovorni za ovaj brutalni čin nisu otkriveni i kažnjeni, do jednog saučesnika u ubistvu, iako se u Crnoj Gori vrlo dobro zna koliko je Jovanović smetao kriminalnom podzemlju i strukturama vlasti. U državi u kojoj je punih trinaest godina ubistvo jednog opozicionog novinara nerazjašnjeno – šalje se jasna poruka da su na meti svi protivnici režima".

„U toj borbi za slobodnu Crnu Goru jasno je koliko svim hrabrim ljudima nedostaje Duško Jovanović. I njegova žrtva u borbi za takvu Crnu Goru treba da natjera na odlučnost u borbi protiv režima sve one koji su se iz raznih razloga pokolebali i koji smatraju da slobodu Crnoj Gori može da donese neko sa strane“, rekao je član predsjedništva DF-a Andrija Mandić.

Kako je naveo, "Duško Jovanović se žestoko suprotstavio NATO agresiji, uticaju stranih ambasada i mafijaškom režimu Mila Đukanovića, i njegovo ubistvo je trebalo da bude opomena i razglednica straha, a postalo je metafora slobodnog i beskompromisnog novinarstva".

„Uzalud režim očekuje da u svijesti naroda izblijedi uspomena na ovu surovu likvidaciju ispred tadašnjeg hrama novinarske slobode i hrabrosti“, istakao je Mandić.

Bonus video: