Brajović sa ambasadorom Letonije: CG i Letoniju vezuje borba za očuvanje državnog identiteta

"Predsjednik se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Letonija pruža u ostvarivanju naših evropskih i evroatlantskih aspiracija", navodeno je u saopštenju
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2017. 14:18h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u Podgorici novoimenovanog ambasadora Republike Letonije u Crnoj Gori, Vilmarsa Heninša, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

"Predsjednik Brajović je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost nerezidentnog ambasadora u Crnoj Gori i poželio mu puno uspjeha u obavljanju diplomatske misije. Sagovornici su iskazali zadovoljstvo veoma dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima dvije države koji su zasnovani na političkim, ekonomskim i drugim interesima i zajedničkim vrijednostima. Istakli su, takođe, da postoje brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje naše države, te da Crnu Goru i Letoniju vezuje stalna borba za slobodu i očuvanje državnog i nacionalnog identiteta. Predsjednik se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Letonija pruža u ostvarivanju naših evropskih i evroatlantskih aspiracija", navodeno je u saopštenju.

Dodaje se da su sagovornici razmijenili mišljenja i o drugim pitanjima od regionalnog i globalnog značaja.

Galerija

Bonus video: