Danilović: Dan nezavisnosti preimenovati u Dan Crne Gore, dan svih DA i svih NE

"Crna Gora treba svima ali ako želimo da traje i našem potomstvu svi trebaju Crnoj Gori. Lako je vladati u posvađanom i podijeljenom društvu. Lako je vladati prošlošću i otimanjem od budućnosti", istakao je Danilović.
22 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2017. 14:03h

Sjutrasnji dan Crna Gora dočekuje politički, ekonomski, nacionalno i simbolički podijeljena, saopštio je danas Goran Danilović, predsjednik Izvršnog odbora Demosa i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore.

"I dalje imamo divnu zemlju i nemamo državu, država je privatizovana i pripada pojedincima, oligarhijskoj grupi, nezavisna je samo od svojih građana. Sjutrašnji dan, Dan nezavisnosti, u najskorijoj budućnosti, ona politička elita koja bude istinski voljela svoju zemlju i državu, treba da preimenuje u Dan Crne Gore, dan svih njenih pomirenih krajnosti, dan svih DA i svih NE, dan međusobnog razumijevanja. Crna Gora treba svima ali ako želimo da traje i našem potomstvu svi trebaju Crnoj Gori. Lako je vladati u posvađanom i podijeljenom društvu. Lako je vladati prošlošću i otimanjem od budućnosti", istakao je Danilović.

On je dodao da je lako vladati.

"Treba državnička mudrost da se upravlja željama i snagom svih građana i naroda. Crna Gora će postati nezavisna i slobodna kada se otme iz zagrljaja korumpirane ljubavi vlasodržaca. Tada će je voljeti svi izuzev onih koji sada propisuju pravila ljubavi i voljenja. Da bude slobodna, pravedna i naša Crna Gora", poručio je Danilović.

Bonus video: