Demos: Sve je manje onoga što ovoj zemlji možemo nazvati "našim"

"Ova i ovakva vlast, koja opstaje na podjelama crnogorskih građana, mora biti smijenjena.To je prvi preduslov demokratizacije crnogorskog društva,preduslov stvaranju društva slobodnih građanki i građana koji su jedini garant očuvanja nezavisnosti Crne Gore. Crna Goro ,sretan ti dan nezavisnosti! nek si vječna"
75 pregleda 0 komentar(a)
Anka Vukićević, Foto: Svetlana Mandić
Anka Vukićević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.05.2017. 12:40h

Prije 11 godina ostvaren je višedecenijski san o obnovi crnogorske nezavisnosti, saopštila je Anka Vukićević, poslanica DEMOS-a.

"Zahvaljujući onima koji slavu o obnovi nezavisnosti žele prigrabiti samo za sebe,onima koji su mijenjali politike i ideologije,onima kojima su lični interesi vazda bili zvijezda vodilja a jedini jasan cilj ostanak na vlasti,zaboravljeni su interesi Crne Gore i njenih građana. Ostali su neostvareni snovi o Crnoj Gori državi vladavine prava,državi socijalne pravde,društvu jednakih šansi", kazala je Vukićević.

Ona smatra da je jedinstven primjer da istovremeno stižu pohvale vlasti o uspjesima postignutim na putu ka EU integracijama i uspješnom sanacionom planu.

"Budžetski deficit,porast javnog duga,fiskalna nestabilnost,porast nenaplativog poreskog duga obeshrabruju i građanima ne garantuju sigurnost.Iako su prije dvije godine stizala upozorenja da odustanemo od izgradnje dionice autoputa oni su odlučili da ostanemo ,,zaglavljeni“ na putu koji vodi od niđe do niđe.Još kad svemu tome dodamo u ovoj godini planiranu privatizaciju 38 crnogorskih firmi koje će kao i sve dosadašnje biti,, sigurno uspješne“ praćene porastom ionako rekordne nezaposlenosti uz zagarantovano smanjenje zarada za one koji će imati sreće da ostanu na svojim radnim mjestima", kazala je poslanica DEMOS-a.

Vukićević dodaje i da je sve manje onog što se u ovoj zemlji "može nazvati našim", sve manje je zaposlenih u privredi dok u državnim ustanovama,lokalnim samoupravama pred svake izbore raste višak zaposlenih glasača.

"Međutim nesporno je da sve više glasača DPS-a, onih koji su imali određene privilegije,koji shvataju da te privilegije ne znače ništa i da je sigurno samo da svi zajedno idemo ka dnu.Ono što ohrabruje je što iz dana u dan raste broj slobodnih građana koji javno pokazuju otpor, biraju građansku neposlušnost kao odgovor ovako neodgovornoj vlasti. Ova i ovakva vlast, koja opstaje na podjelama crnogorskih građana, mora biti smijenjena.To je prvi preduslov demokratizacije crnogorskog društva,preduslov stvaranju društva slobodnih građanki i građana koji su jedini garant očuvanja nezavisnosti Crne Gore. Crna Goro ,sretan ti dan nezavisnosti! nek si vječna!", kazala je Vukićević

Bonus video: