SDP: Patriotizam je žrtvovanje za svoju državu, a ne naplata koju daje vlast

"Državom su se pokrivala razna nepočinstva – ona je često služila kao štit za odbranu raznih pohara i nelegalnih finansijskih interesa. Pokrivanje NATO i crnogorskom zastavom ne može sakriti korupciju i kriminal u vrhu vlasti"
77 pregleda 25 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 20.05.2017. 11:58h

Najveća pobjeda u politici je kada vaši progonitelji postanu sljedbenici vaših ideja i strateških ciljeva– nezavisnosti, građanske države, EU i NATO integracija. I upravo su SDP i nekadašnji LSCG ostvarili te najveće pobjede u politici, navodi se čestitki SDP povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

"Put ka EU i ulazak u NATO su sigurno najveća ostvarenja za ovih 11 godina od obnove nezavisnosti. SDP je ponosna što je presudno doprinijela da se ratna Crna Gora devedesetih okrene civilizovanom svijetu i partnerstvu sa evropskim i svjetskim demokratijama. Teško se oteti utisku da su se u ovih 11 godina na obnovljenoj nezavisnosti više obezbjeđivali lični intetresi nego što se gradila budućnost države. Državom su se pokrivala razna nepočinstva – ona je često služila kao štit za odbranu raznih pohara i nelegalnih finansijskih interesa. Pokrivanje NATO i crnogorskom zastavom ne može sakriti korupciju i kriminal u vrhu vlasti. Patriotizam je žrtvovanje za svoju državu a ne naplata koju daje vlast", navodi SDP.

Dodaju da je zato najčasnija i najuzvišenija dužnost danas borba protiv ovakvih "patriota".

"Na isti način kako je devedesetih borba za Crnu Goru bila da se ukrote njeni negatori i akteri ratne zločinačke politike. Autokratijom i samovlašćem se ne čuva Crna Gora, njima se razara njeno biće, vjera u njenu održivost. Država bez demokratije, parlamentarizma i suštinskog političkog pluralizma, država bez razvijenih institucija i jednakih šansi za sve njene gradjane je ideal za autokrate ali i užasna sudbina za njene građane. Crna Gora, da bi opstala i bila vječna kroz vjekove mora pred sobom imati cilj prve vrste - da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu. Da Crna Gora okuplja svoje građane jer su svi oni jednako njeni sinovi, a ne da vlast huška i zavađa za interes svoje pohlepne “elite”".

Jedino Crna Gora koja ima osjećaj jednakosti, pravičnosti i solidarnosti, kako ističu iz SDP-a, je Crna Gora spremna za velike istorijske iskorake.

"Jedino takva Crna Gora je dostojna generacija koje dolaze. Iskreno vjerujući u takvu Crnu Goru, SDP kao jedina parlamentarna partija koja je svih ovih 27 godina nepokolebljivo, istrajno i hrabro na braniku nezavisne, građanske, evroatlantske i demokratske Crne Gore, svim građanima čestita 21. Maj - Dan nezavisnosti".

Bonus video: