Članovi GO iz Ulcinja: Milić da podnese ostavku, rukovođenje partijom do kongresa da preuzme Simonović

Članovi Glavnog odbora SNP CG iz Ulcinja su saopštili da su u kontinuitetu, na partijskim organima, ukazivali na greške rukovodstva Partije, "a one su, po našem mišljenju, bile brojne."
63 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.05.2017. 08:07h

Članovi Glavnog odbora SNP iz opštinske organizacije SNP Ulcinj Andrija Ćetković, Peđa Milićević, Dragan Mirović i Srđan Stojanović kazali su da ova partija ne bi mogla da izdrži još jedno cijepanje, jer bi joj u tom slučaju prijetio nestanak sa političke scene.

Oni su saopštili da predsjednik SNP-a Srđan Milić treba da podnese ostavku i da na vanrednom kongresu Socijalistička narodna partija izabere novo rukovodstvo, a da rukovođenje Partijom do kongresa preuzme Vuksan Simonović.

"Postaje indikativno ćutanje centrale na zbivanja u našoj Partiji. Vjerujemo da je upravo takvo njihovo ponašanje i dovelo do toga da smo danas pred trećim rascijepom u poslednjih pet godina, te da još jedno cijepanje naša Partija ne bi mogla da izdrži jer bi joj u tom slučaju prijetio nestanak sa političke scene. Smatramo da bi to bilo loše za ukupnu političku scenu kao i za državu Crnu Goru uopšte, a bio bi grijeh i zbog svih onih koji su ovu političku partiju stvarali i ponosno nosili njenu političku ideju slobode, jednakosti, ravnopravnosti, socijalne pravde...", navodi se u saopštenju.

Članovi Glavnog odbora SNP CG iz Ulcinja su saopštili da su u kontinuitetu, na partijskim organima, ukazivali na greške rukovodstva Partije, "a one su, po našem mišljenju, bile brojne."

"Nudili smo i rešenja koja su bila umjesna a vjerujemo da su mogla doprinijeti oporavku Partije kojoj smo dali sve što smo mogli. Svi ti naši apeli, traženja, molbe, pisana obraćanja, bila su uzaludna. Na mnoga od naših obraćanja, umišljene veličine koje se nalaze na čelu naše Partije, nisu nas udostojile ni odgovora. Zbog svega navedenog i stanja u Partiji, smatramo našom moralnom obavezom da se javno oglasimo i ponovimo naše stavove koje smo zastupali na partijskim organima. Srđan Milić treba da podnese ostavku i da na vanrednom kongresu Socijalistička narodna partija izabere novo rukovodstvo, a da rukovođenje Partijom do kongresa preuzme Vuksan Simonović, zajedno sa predstavnicima najjačih opštinskih odbora SNP-a", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: