U utorak datum konstitutivne sjednice SO Herceg Novi

Ranije je dogovoreno da kandidat za gradonačenika bude Stevan Katić iz Demokratske Crne Gore.
54 pregleda 2 komentar(a)
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.05.2017. 18:12h

Predstavnici Demokrata, SNP, Novske liste i koalicije SDP-URA u utorak bi trebalo da dogovore datum održavanja konstitutivne sjednice i izbor predsjednika SO Herceg Novi.

Vijesti saznaju da će biti riječi i o konkretnim kandidatima za mjesto predsjednika lokalnog parlamenta koji je, prema koalicionom sporazumu, pripao DF i dva potpredsjednika Opštine koji će se birati iz redova SNP I Novske liste.

Ranije je dogovoreno da kandidat za gradonačenika bude Stevan Katić iz Demokratske Crne Gore.

Dragan Šimrak iz koalicije SDP-URA, kaže da će insistirati da svi kandidati budu prihvaćeni konsenzusom.

Nakon prvog sastanka, učesnici su se usaglasili da će poštovati demokratski princip oko formiranja vlasti u skaldu sa ukazanim povjerenju dobijenom na izborima. Saglasili su se da će se poštovati izborni programi svih konstituenata nove koalicije, kao i da će birati stručne, poštene u principijelne kadorve kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave. I nakon novog sastanka biće izdato zajedničko saopštenje.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom Demokrate su osvojile 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2 i SDP jedan odbornički mandat. To je ukupno 19 mandata od 34 koliko ih ima u sazivu SO Herceg Novi.DPS je osvojio 12, a SD, Izbor i Građanska lista za Herceg Novi-Mišo Škobalj po jedan mandat.

Bonus video: