Damjanović razrješen svih funkcija, Beranci traže ostavku Milića

Ranije danas, Glavni odbor Opštisnkog odbora Socijalističke narodne partije Berane zatražio je od predsjednika te stranke Srđana Milića da hitno zakaže sjednicu Glavnog odbora SNP i da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju
114 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2017. 17:05h

Glavni odbor Socijalističke narodne partije razriješio je svih funkcija Aleksandra Damjanovića, saznaju "Vijesti".

Bivši šef poslaničkog kluba je razrješen zbog kršenja statuta partije.

"Glavni odbor je takođe pozvao Damjanovića da vrati poslanički mandat, koji je stekao sa izborne liste SNP-a. Glavni odbor konstatuje da Damjanović nema pravo da se u javnosti legitimiše i nastupa u ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, te da ovu činjenicu posebno treba da imaju u vidu predstavnici svih medija i organi za sprovođenje izbora", navodi se u saopštenju SNP.

Nakon današnjih dešavanja na sjednici, partiju je napustio i dr Milija Mimović, član Glavnog odbora SNP-a.

Šarančić objavio kako je obaviješten

Bivši poslanik SNP Danko Šarančić je na Facebooku objavio kako je obaviješten o sjednici GO.

"Ovako sam juče obavješten o elektronskoj sjednici GO SNP CG. Da budem dostupan od 10 do 12 h. ( ne znam za šta ). Niti me je ko pozvao, ( a bio sam "dostupan" ) niti sam ikada dobio Dnevni red. Neko je procjenio da ne treba svi članovi GO da budu obavješteni, baš o svemu. Naprimer o sjednicama GO i, ne daj Bože, o dnevnom redu. U interesu partije i njenog daljeg jačanja", napisao je Šarančić.

Beranci traže ostavku

Ranije danas, Glavni odbor Opštisnkog odbora Socijalističke narodne partije Berane zatražio je od predsjednika te stranke Srđana Milića da hitno zakaže sjednicu Glavnog odbora SNP i da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju.

„Po ko zna koji put koristite priliku da zloupotrijebite institut elektronske sjednice i da o ovako važnom pitanju i svim ostalim pitanjima (Analiza rezultata Lokalnih izbora u Tivtu, Budvi, Kotoru a sada i Herceg Novom kao i analiza Parlamentarnih izbora) ostanu bez mogućnosti da se temeljito analiziraju“ – navodi se u pismu koje su članovi Glavnog odbora OO SNP Berane uputili predsjedniku stranke.

Oni navode da iz tih i mnogih drugih razloga zahtijevaju od Milića što hitnije zakazivanje sjednice Glavnog odbora, na kojoj očekuju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika partije.

„Smatramo da je ostavka moralni čin svakog čovjeka koji svojim činjenjem ili nečinjenjem, a u ovom slučaju političkom nanosi nepopravljivu štetu ugledu Partije koja je bila najveća i najača opoziciona Partija, a koju ste Vi svojim rukovođenjem doveli skoro do propasti. Hoćemo da vjerujemo da Vam nije cilj da budete poslednji predsjednik SNP CG već da u ime svih onih generacija koje su gradile i stvorile SNP imate ljudske i moralne snage da date ostavku i time pružite mogućnost za oporavak SNP-a da krene dalje“ – navodi se u dopisu.

Članovi GO OO SNP Berane zaključili su da u suprotnom i Milić i „svi oni koji ovakvo stanje i ponašanje podržavaju su protiv opstanka SNP-a i rade na njegovom potpunom nestanku“.

Od dvanaest članova Glavnog odbora OO SNP Berane, ovaj zahtjev nije podržao i nije potpisao samo jedan član, Boris Bućković.

Zahtjev potpisuju Anđela Bojović, Miro Vešović, Savo Vučetić, Dragomir Đukić, Rade Kljajić, Jasna Kneževiće, Danijela Marković, Milosava Paunović, Ivan Radević, Mladen Stijović i Dragoslav Šćekić.

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Berane najjači je u Crnoj Gori i broji 147 članova.

Bonus video: