Medojević: Zbog granice povući priznanje države Kosovo

U ime Pokreta za promjene, kao "državotvorne crnogorske stranke", Medojević je pozvao "sve suvereniste i Crnogorce da stanu uz Demokratski Front i zaustave ponižavanje i izdaju Crne Gore"
17 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2017. 15:25h

Nakon odbijanja Parlamenta Kosova da prizna granice sa Crnom Gorom, Vlada Crne Gore bi morala da povuče priznanje države Kosovo i da na taj način "zaštiti minimum nacionalnih interesa i dignitet države Crne Gore", kazao je Nebojša Medojević.

Odluka Parlamenta Kosova je, kako smatra, samo dokaz da je projekat Velike Albanije usmjeren i na dio teritorije Crhe Gore i da Kosovo ne priznaje suverenost i teritorijalni integritet države Crne Gore.

Kako navodi, Vlada Crne Gore bi morala da povuče svog Ambasadora iz Prištine i da Ambasadora Kosova u Crnoj Gori proglasi "personom non grata".

"Imajući u vidu da je ova Vlada Crne Gore marionetska, anticrnogorska i izdajnička, ona mora da prihvati ovakva poniženja i da, kao nikad u crnogorskoj istoriji, obruka državu Crnu Goru," dodaje on.

U ime Pokreta za promjene, kao "državotvorne crnogorske stranke", Medojević je pozvao "sve suvereniste i Crnogorce da stanu uz Demokratski Front i zaustave ponižavanje i izdaju Crne Gore".

Suverenost Crne Gore i njen teritorijalni integritet su, kako smatra, vrijednost koja ne može biti predmet dnevno-političke trgovine i ustupaka "ucijenjenog korumpiranog režima Đukanovića".

"Vrijeme je da Crna Gora stane u zastitu svojih vitalnih nacionalnih interesa i da posalje jasnu i snaznu poruku velikoalbanskim eksyeemistima da dobro vode racuna o svojim ambicijama, jer Crnogorci se mogu svadjati izmedju sebe, ali ako bude ugrozen teritorijalni inyegritet svi cemo biti zajedno na braniku otadzbine," zaključio je Medojević.

Bonus video: