Anastazija Miranović prijavila imovinu: Na računima porodice 230.000 eura

Kao čelnica vladine Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Miranovićevoj je plata u toku prošle godine porasla za više od 500 eura i iznosila je nepunih 1.200 eura
402 pregleda 0 komentar(a)
Anastazija Miranović, Foto: Zoran Đurić
Anastazija Miranović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.05.2017. 15:09h

Porodica Anastazije Miranović na računima u banci ima gotovo 230.000 eura, stoji u njenom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Kao čelnica vladine Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Miranovićevoj je plata u toku prošle godine porasla za više od 500 eura i iznosila je nepunih 1.200 eura.

Ona je prošle godine od autorskog prava zaradila nepunih 10.850 eura, a honorare je, između ostalog, dobijala na vladin konkurs za uniformu počasne garde Vojske Crne Gore, izradu revija za otvaranje Barskog ljetopisa i Dana nauke, ali i unikatnog eksponata za Muzeje Kotor i Perast.

U toku prošle godine, članica Glavnog odbora DPS-a za predavanja na dvije radionice koje se tiču ženskog preduzetništva dobila je 600 eura.

Od učešća u radnim grupama dobila je malo više od 1.400 eura, od čega nepunih 920 za učešće u izradi Studije zaštite za potrebe izrade Prostornog plana posebne namjene za obalno područje (PPPNOP) Centra za konzervaciju i arheologiju. Učešće u žiriju za ocjenu konkursnog rješenja žičare “San Đovani” donijelo joj je još 200, a 300 eura u žiriju Turističke organizacije Bar.

Miranovićeva je predsjednica ili članica više radnih tijela u organima uprave za koje ne dobija naknadu. Predsjednica je Savjeta za kuluturu Opštine Bar, član vladine Nacionalne komisije za Unesko i Savjeta za upravljanje prirodnim i kulturno istorijskim područjem Kotora i zamjenik člana Senata prijestonice Cetinje.

Tokom četiri mjeseca prošle godine bila je član Radnog tima za praćenje i realizaciju projekata čiji je cilj da se bogato kulturno nasljeđe Crne Gore iskoristi kao resurs za ostvarenje ekonomskog razvoja Ministarstva održivog razvoja i turizma. Miranovićeva je i predsjednica odbora Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” u Baru i članica odbora Gimnazije Kotor od 2014, ali za to ne prima naknadu.

U kartonu za 2016. godinu stoji da njen suprug Mladen Miranović raspolaže sa 15.000 eura gotovine, 10.000 eura oročene štednje ali i malo više od 218.000 eura na tekućem računu.

Miranovići su većinski vlasnici barske kompanije “Eurolink”, ali i trećine tivatskog “MRM”.

Mladen Miranović prijavio je da prima 550 eura mjesečno u “Eurolinku”, koji se bavi konsultantskim uslogama. “MRM”, čije je sjedište u Porto Montenegru, bavi se pomorskim prevozom putnika.

Suprug je vlasnik umjetničkih djela čija je tržišna vrijednost 10.000 eura, a naslijedio je i stan u Baru od 77 metara kvadratnih.

Bonus video: