Mustafiću Zavod, Vukica Jelić ide u Ministarstvo rada

Dugogodišnja direktorica ZZZCG Vukica Jelić (DPS) biće državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, potvrđeno je "Vijestima" u Vladi
160 pregleda 0 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Suljo Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 04.05.2017. 10:05h

Visoki funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić biće direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), odlučila je danas Vlada.

Dugogodišnja direktorica ZZZCG Vukica Jelić (DPS) biće državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, potvrđeno je "Vijestima" u Vladi.

"Vijesti" su krajem aprila objavile da je Mustafić najozbiljniji je kandidat za funkciju direktora Zavoda, koju od 2008. godine drži bračni par Zoran i Vukica Jelić.

Nakon što je Zoran Jelić 2008. godine napredovao do pozicije prvog čovjeka ZZZCG, njegovu poziciju (čelnik Biroa rada glavnog grada) preuzela je supruga. Potom, pošto je Zoran, četiri godine kasnije, napredovao do poslaničkih klupa, Vukica ga je zamijenila i na funkciji direktora Zavoda. U tom period Zoran Jelić ostaje u Zavodu u svojstvu njenog savjetnika.

Zbog toga je kontrolor u mandatu prelazne Vlade Rade Milošević iz URA podnio prijavu tužiocu. MANS je ranije podnosio prijave protiv Jelića zbog zloupotrebe u ZZZCG u korist DPS-a.

Zoran Jelić je ostao upamćen po rečenicama, iz afere “Snimak”, ”ako zaposlimo svog čovjeka, smanjili smo njima a povećali nama. Hajde da pomognemo čovjeku da se zaposli i imaćemo efekat četiri glasa za DPS".

Vukica je dematovala tvrdnje opozicije da je prošle godine na sjednici radne grupe za parlamentarni dijalog kazala da sprovodi politiku DPS-a kroz tu instituciju, te da je navodno poručila da će one partije koje obećavaju zaposlenost možda moći da računaju i na logiku "jedan zaposleni 10 glasova".

Mustafić je jedan od rijetkih visokih funkcionera BS koji je nakon oktobarskih parlamentranih izbora ostao bez funkcije u državnoj upravi, iako su mu navodno nuđene neke visoke pozicije.

BS u Vladi ima potpredsjednika Rafeta Husovića, ministra rada Kemala Purišića, ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, dok Željezničkim prevozom i Željezničkom infrastrukturom upravljaju Eldin Mucović, odnosno Hasim Dacić, a direktor Zavoda za školstvo je Rešad Sijarić.

Bonus video: