DPS: Demokrate priznale da baštine vrijednosti Vojislava Koštunice

"Replika Koštuničine akcije od prije 17 godina samo je potvrda nazadne ideologije upakovane u pitku priču o navodnoj "novoj snazi i mladim ljudima", što ne čudi kada se zna da su Demokrate tek nedavno potekle iz SNP-a, crnogorske verzije Koštuničine DSS"
98 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Koštunica, Foto: Beta
Vojislav Koštunica, Foto: Beta
Ažurirano: 02.05.2017. 20:12h

Demokratska Crna Gora je danas javno priznali da i u novom vijeku dosljedno baštine vrijednosti već zaboravljenog srpskog političara Vojislava Koštunice, reciklirajući njegov neuspješni slogan – "Prkos, lekovito bilje protiv tiranije", saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

"Replika Koštuničine akcije od prije 17 godina samo je potvrda nazadne ideologije upakovane u pitku priču o navodnoj "novoj snazi i mladim ljudima", što ne čudi kada se zna da su Demokrate tek nedavno potekle iz SNP-a, crnogorske verzije Koštuničine DSS. Kako je Bečić (Aleksa Bečić - predsjednik Demokrata) od svojih političkih očeva iz SNP "pozajmio" crvene kravate i slogan, tako je sada od političkog praoca Vojislava Koštunice "pozajmio" baštovansko umijeće, pa se može očekivati, kao što je Koštunica evoluirao od sjemena prkosa do cvijeta različka, da Bečić evoluira, recimo, u maslačak", saopšteno je iz DPS Herceg Novi.

Demokrate su u Herceg Novom Novljanima dijelili simbolične poklone, a Novljankama poklanjali "cvijet Prkosa".

"Niko ne zna program Demokrata, niko nije čuo kakve su im ideje, kakav grad žele, a prije svega ne zna se ko su ljudi iz ove partije, jer se svaki misteriozno pretvara u Aleksu Bečića. Upravo to se desilo I sa nosiocem liste Demokrata u Herceg Novom, bivšim potpredsjednikom Opštine Stevanom Katićem, čiji je lik na propagandnom materijalu naprasno zamijenjen Bečićevim likom. Pa se tako Novljanima za gradonačelnika nudi Bečić, a ne Katić, ili bi trebalo da progutaju podmetačinu da je je Bečić "mlađi i noviji" od Katića kojeg Novljani dobro znaju. Demokrate koje baštine ideologiju svog, propalog, SNP, uz pojačanu retoriku frontovaca, temeljito slede put svog ideologa Koštunice pa je prirodno da završe kao i on i svi ostali prazni politički, neobavešteni demagozi. Na smetlištu istorije", poručili su iz DPS Herceg Novi.

Bonus video: