Novska lista: Odlučili smo da se apsolutno suprotstavimo režimu iz Podgorice

"Privatizacije u Herceg Novom su urađene smišljeno da bi se sav novac slio u njihove privatne džepove", kazao je između ostalog Savo Marić
231 pregleda 11 komentar(a)
Savo Marić, Foto: Slavica Kosić
Savo Marić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.05.2017. 21:15h

Ovo nije momenat i u Herceg Novom ne želimo da se bavimo velikom politikom, u Herceg Novom moramo da radimo, a u gradu je toliko problema da ne znamo odakle da počnemo, poručio je večeras Savo Marić na završnom promotivnom skupu Novske liste u Dvorani Park.

"Privatizacije u Herceg Novom su urađene smišljeno da bi se sav novac slio u njihove privatne džepove. Najaktuelniji problem je Institut Igalo, a mi smo odlučili da se apsolutno suprotstavio režimu iz Podgorice i želimo da, ako njima predstavlja težinu i balast, bude pod Opštinom Herceg Novi. Garantujemo da može da radi 365 dana u godini i da može da bude samoodrživ. Do sada je ogroman novac, živ novac odlazio u Podgoricu, a koliko je naš grad dobio kao povratnu informaciju – nijedan cent", kazao je Marić.

"Hvale se nekim podacima koje mi ne primjećujemo, a živimo u istom gradu, ali ne žele da se osvrnu na neke probleme koji su sada aktuelni u našem gradu, a to su sigurnost i nikad veće prisustvo opojnih sredstava u gradu", upozorio je Marić.

"Ruše nam hotele i prave na njihovim mjestima parkinge, ponosni kako su upravo oni najjeftiniji. Naša bolnica, ponos grada, koja je spasila hiljade života, data je u privatne ruke i pitanje je trrnutka kada će se na njenu kapiju staviti katanac. Djeca nam se školuju u objektima koji često nemaju ni minimalno tehničke uslove. Svaki novi dan nosi novi dokaz o propadanju grada", kazala je kandidatkinja za odbornicu Jasmina Konjević.

Jovan Subotić je ustvrdio da su "iz Podgorice odnijeli sve: trajekt, Boku, Prvoborac, Južni Jadran, Bolnicu...

"Uništili su ekonomiju. Doveli kriminal, a sada plaćaju grupe građana da izlaze na izbore ili postavljaju nosioce takozvanim velikim strankama. Kako će se ti ljudi išta pitati za Novi sjutra u Skupštini opštine, kada se ne pitaju ništa ni u sopstvenim partijama", kazao je Subotić.

"Mi drugi rezervni grad nemamo, ovdje su svi naši i za njih smo se spremni boriti bezrezervno dajući kompletnog sebe. Herceg Novi je grad koji će imajući za kormilom Novsku listu ploviti pravim i sigurnim kursom u bolju budućnost", poručio je Slavko Todorović.

Stefan Vukićević je istakao da je jedno od osnovnih načela djelovanja Novske liste depolitizacija lokalne samouprave.

"Pripremamo dokument koji niko do sada nije ponudio ni potpisao. Svi mi sa liste odreći ćemo se svih funkcija , osim političkih", kazao je on.

Porazna politika privatizacije uništila je ekonomske gigante u Herceg Novom gdje je sve do sredine 90-ih godina prošlog vijeka bilo zaposleno više od 8.000 radnika.

"Sjetimo se Brkovića, ekomosko hotelijerskog glumca i svih političkih monstruma koji stoje iza njega i one njegove izjave da će promijeniti entičku strukturu u Herceg Novom. Novi zakoni koji se spremaju o uređenju prostora i gradnji objekata, a prostorni plan Obalno područje nisu nšta drugo nego pravno uobličena tiranija iz jednog venta koji želi da kontroliše sve, preko ministarstva, odnosno jedne partije koja nam već godinama određuje sudbinu života i smrti", istakla je Olivera Doklestić.

"Građani napišite zavjet da nikada više nećete dozvoliti sebi da živite u siromaštvu, poniženju i strahu", zaključio je Miloš Konjević.

Sa skupa je upućen pozdrav jednom od osnivača Novske liste Petru Obradoviću, koji zbog bolesti nije bio prisutan.

Bonus video: