"AFERA KOVERAT POKAZALA DA SU INSTITUCIJE SISTEMA ZAROBLJENE"

Demokrate: Potvrda ispravnosti odluke o bojkotu parlamenta

Opozicija ne bi trebalo da u ovako osjetljivom trenutku iskazuje bilo kakvu javnu netrpeljivost, svađu ili kritiku, ocjenjuju Demokrate
2545 pregleda 6 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sjednice, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.02.2019. 18:51h

Afera „Koverat“ i dešavanja u vezi sa njom jasno pokazuju da su institucije sistema zarobljene, čime se potvrđuje ispravnost odluke Demokrata da istraju u bojkotu Skupštine Crne Gore i da ne učestvuju u radu Odbora za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

To je, kako su kazali, jednoglasno zaključeno na danas održanoj sjednici predsjedništva te partije u proširenom sastavu, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija i predložene aktivnosti Demokrata na realizaciji Plana vaninstitucionalne demokratske borbe.

"Predlog Demokrata i GP URA kolegama iz opozicije za zajednički bojkot 39 poslanika bilo je najefikasnije sredstvo demokratskog pritiska, međutim, bez obzira na odbijanje istog od strane dijela opozicije, Demokrate smatraju da opozicija ne bi trebalo da u ovako osjetljivom trenutku iskazuje bilo kakvu javnu netrpeljivost, svađu ili kritiku, već da međusobno pozdravi svaki dobronamjerni potez partija, funkcionera, slobodnih građana i građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u pojedinim metodama političke borbe", kazali su iz Demokrata.

Demokrate bi, kako dodaju, zajedno sa svim bliskim političkim subjektima, trebalo da krenu u postepenu, koordiniranu i efikasnu realizaciju Plana vaninstitucionalnog djelovanja.

"Na mudar, odgovoran i racionalan način, koji će uključivati razne oblike demokratskog građanskog bunta, a koji će započeti podizanjem partijske infrastrukture u svim lokalnim odborima i aktivnostima kreativnog tima više političkih subjekata", zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Današnjoj sjednici su, osim članova predsjedništva Demokrata, prisustvovali predsjednici opština u kojima Demokrate vrše vlast i svi predsjednici opštinskih i inicijativnih odbora Demokrata u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas