Delegacija Evropske narodne partije u posjeti Demokratama

Bečić je goste upoznao sa ukupnom društveno-političkom situacijom, ali i trenutnim političkim stanjem u Crnoj Gori
54 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate, ENP, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, ENP, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 18.06.2018. 14:21h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas u Podgorici sa delegacijom Evropske narodne partije, u kojoj je bilo 12 predstavnika iz 10 evropskih država.

U ime Demokrata, sastanku je prisustvovao i Boris Bogdanović, generalni sekretar.

"Delegacija ENP, na čelu sa šefom delegacije, gospodinom Paolom Rangelom, potpredsjednikom Partije i poslanikom u Evropskom parlamentu, iz Portugala, izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da se sretne sa predsjednikom Demokrata, a naročito u svijetlu njegove skore posjete Briselu i susreta sa komesarom Hanom. S tim u vezi, predsjednik Bečić je upoznao šefa delegacije i njegove evropske kolege sa Planom izbornih reformi koji su predložile Demokrate i GP URA, a koji je sa visokog nivoa iz EU, od strane američke ambasade, drugih međunarodnih institucija i NVO sektora ocijenjen kao pravi potez i konstruktivan dokument", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bečić je goste upoznao sa ukupnom društveno-političkom situacijom, ali i trenutnim političkim stanjem u Crnoj Gori.

"Bečić je istakao da su Demokrate za relativno kratko vrijeme, od oko 3 godine od osnivanja, postala najsnažnija opoziciona politička partija, da smo stvorili izuzetno snažnu partijsku infrastrukturu, da u nekoliko velikih opština vršimo uspješno vlast, a u najvećem broju drugih predstavljamo najjaču opozicionu strukturu, te da je, nakon poslednjih izbora, u liku "Ljudi za 21. vijek" Crna Gora, konačno, dobila kredibilnu alternativu, dominantnu opozicionu snagu koja je proevropska, moderna i građanske profilacije", navode Demokrate.

Evropska narodna partija je transnacionalna organizacija koju čine partije demohrišćanske orijentacije i centrističke političke profilacije iz cijele Evrope, a predstavnici ove grupacije su najbrojniji u Evropskom parlamentu.

Bonus video: