Lakićević: Uništen i praktično neupotrebljiv priobalni put na hercegnovskoj rivijeri

"Neupotrebljiva ulična rasvjeta. Pokidani kablovi za napajanje. Agregati od pumpnih stanica postavljeni su na najatraktivnijim pozicijama - jedan bukvalno na plaži sa betonskom zaštitom nalik na bunker, a drugi, zbog kojega su uklonjena dva drveta u parku, uz samo more"
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2017. 15:09h

Milan Lakićević, nosilac izborne liste "Crnogorska" konstatuje da je uništen i praktično neupotrebljiv priobalni put na hercegnovskoj rivijeri.

"Parapeti koji su nekada bili zaštitni znak rivijere su devastirani. Stogodišnje ručno klesane ploče polomljene, potonule, mnoge su završile čak kao šut na deponijama. Neupotrebljiva ulična rasvjeta. Pokidani kablovi za napajanje. Agregati od pumpnih stanica postavljeni su na najatraktivnijim pozicijama - jedan bukvalno na plaži sa betonskom zaštitom nalik na bunker, a drugi, zbog kojega su uklonjena dva drveta u parku, uz samo more. To je rezultat jednog od najkapitalnijih projekata prethodnih lokalnih uprava - izgradnje kanalizacionog kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda", navodi Lakićević.

Podsjeća da su građani s oduševljenjem pozdravili početak radova 2012. godine, kako je najavljeno, krucijalni dio razvoja Herceg Novog.

"Nadležni, država i lokalna uprava, su kao i mnogo puta obećavali da će sve biti završeno u roku, a rok je bio dvije godine. Danas kalendar kaže da smo u 2017. godini, a kada prođemo priobalnim putem kroz Đenoviće i imamo sreće da nam ne otpadne točak na automobilu ili ne izvrnemo zglob, jasno nam je da "njihove" godine nemaju 365 dana već barem dva i po puta toliko. Zbog ovakvog stanja turistička sezona, koja je ionako kratka i svedena, na hercegnovskoj rivijeri je ozbiljno dovedena u pitanje", upozorava Lakićević.

Ističe da su se Đenovčani obraćali svima - od čelnika opštine, Komunalne policije, Morskog dobra, nadležnima za zaštitu spomenika kulture.

"Niko nije ništa uradio, jer su se autoproklamovali kao nenadležni za taj problem. Mi ne znamo kome danas da se obratimo kada je turistička sezona počela: nikome, vjerovatno. Opštinska zakonodavna i izvršna vlast ne funkcionišu. Turistička organizacija je u blokadi. Ostali su nam već rekli da ih nije briga. Svi vjerovatno čekaju izbore i formiranje nove vlasti u gradu, ali to će biti kasno, jer je u svemu ovome jedino sigurno da se priobalje mora početi uređivati ne sjutra, nego sad, odmah" primjećuje Lakićević.

"Zato se obraćamo građanima, da ovima koji se stalno deklamuju kao nenadležni za probleme mještana, zajedno kažemo da stvarno više nisu nadležni ni za šta i da ih pošaljemo u istoriju i damo šansu nekim drugim ljudima koji imaju i volje i znanja i građanske odgovornosti da rade u korist grada i svih njegovih građana", zaključuje Lakićević.

Galerija

Bonus video: