Marković: Zabrana uvoza vina Plantaža politički motivisana zbog NATO

"Poručujem ruskim građanima da su neodgovornošću politike njihove vlasti izgubili priliku da konzumiraju najbolja vina", kazao je Marković
255 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2017. 13:30h

Premijer Duško Marković je ocijenio da je odluka Ruske federacije da zabrani uvoz vina kompanije Plantaže politički motivisana zbog ulaska Crne Gore u NATO savez.

"Jasno je da je odluka u kontekstu aktuelnog političkog trenutka u Crnoj Gori i odluke koju ćemo donieti u petak. Smiješna je tvrdnja da nalaz njihvoe laboratorijie potvrđuje nedostatke u crnogorskom vinu. To se do sada nije desilo u 40 godina izvoza Plantaža. Provjeru kvaliteta proizvoda Plantaže vrše u sertifikovanim laboratorijama u Crnoj Gori, regioni i EU. Jerdna od tih laoboratorija je u Španiji", kazao je Marković danas nakon premijerskog sata.

On je naglasio da je Crna Gora sprema na ovakve odluke, ali da je nijedna slična opstrukcija neće spriječiti da ide putem koji je odabrala za dobro države i građana.

"Poručujem ruskim građanima da su neodgovornošću politike njihove vlasti izgubili priliku da konzumiraju najbolja vina", kazao je Marković.

Premijer je kazao da se njegov i stav bivšeg premijera Mila Đukanovića u vezi poništenja tendera za Luku Bar ne razlikuju.

“Razlike u stavu nas dvojice nema. Privatizacija nije zaustavljena, već je odložena. Ponuđač je kredibilan i mi sa njim ostajemo u kontaktu, ali nijesmo zadovoljni ponudom. Nadam se da će odluku Savjeta za privatizaciju potvrditi Vlada”, rekao je Marković.

On je kazao da poništenje tendera nije zbog investitora, već zbog ponude.

“Valjada imamo pravo da to cijenimo, da kazemo da to nije ponuda koja zadovoljava naše ekonomske i države iinterese i da želimio da dođemo u sutuaciju kada ćemo dobiti kvalitetniju i bolju ponudu za nesporni resurs koji imamo“, rekao je Marković.

Bonus video: