Demos: DPS da prihvati posljedice krize

Lekić je ponovio i stav Demosa da je referendum o ulasku Crne Gore u NATO jedina demokratska, fer i stabilna solucija
2 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Demos
Miodrag Lekić, Foto: Demos
Ažurirano: 20.04.2017. 18:23h

Demokratska partija socijalista (DPS) će morati da preuzme odgovornost za teške posljedice koje će uslijediti ukoliko vlast nastavi sa neprihvatanjem demokratskog načina izlaska iz krize, ocijenjeno je iz Demosa.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Austrije u Crnoj Gori Johana Fruliha.

Kako je saopšteno iz Demosa, Lekić je zahvalio Frulihu i izrazio uvažavanje na posvećenom radu tokom mandata, kojim se pokazao kao prijatelj Crne Gore, i kao neko ko je pokušavao da doprinese osvajanju demokratskih vrijednosti, dajući doprinos i bilateralnom odnosu dvije zemlje.

Navodi se da je na interesovanje Fruliha o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i mogućnostima prevazilaženja krize, Lekić prenio stavove Demosa, ukazujući na teško, "pa i dramatično stanje u zemlji".

“Uprkos pokušaju vlasti da simulira redovno stanje u zemlji, građani su duboko svjesni ne samo ekonomsko socijalne drame, već i institucionalne blokade koju najeklatantnije izražava krnji parlament, sa polovinom izabranih poslanika u njemu”, kaže se u saopštenju.

Lekić je saopštio da je opozicija, uz neminovne razlike koje postoje, konstituisala bitne elemente za izlazak iz krize, među kojima je zahtjev za ponavljanje izbora, imajući u vidu neregularnost izbora održanih 16. oktobra u uslovima zvanično objavljenog državnog udara.

“Ukoliko vlast nastavi sa neprihvatanjem demokratskog načina izlaska iz krize, DPS će morati da preuzme odgovornost za teške posljedice koje će uslijediti”, navodi se u saopštenju.

Lekić je ponovio i stav Demosa da je referendum o ulasku Crne Gore u NATO jedina demokratska, fer i stabilna solucija.

Frulih se, kako je saopšteno, zahvalio na korektnoj saradnji tokom mandata, i izrazio očekivanja da će krizni elementi aktuelne političko-ekonomske situacije biti prevaziđeni širom pobjedom demokratskih principa i neophodnog dijaloga.

Bonus video: